Zelfs het Belfort bouwen ze na: Brugge kan je nu ook bezoeken in de Chinese stad Dongguan

Het Belfort van Brugge, of toch een replica in de Chinese stad Dongguan.
RV Het Belfort van Brugge, of toch een replica in de Chinese stad Dongguan.
Wie niet beter weet, waant zich in Europa. De onderzoekscampus Ox Horn van Huawei, in miljoenenstad Dongguan in China, bestaat uit 108 Europese gebouwen. Er is zelfs een stukje Brugge nagebouwd.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Links zie je het kasteel in de stijl van Versailles, verderop Slot Heidelberg. Kasteelmuren, poorten, waterpartijen. Een Italiaanse zuilengalerij in de stijl van Verona. En plots duikt daar ook het Brugse Belfort op: een beetje anders dan de toren van 83 meter hoog op de Markt van de Breydelstad, maar toch. Je kan in China zelfs een tochtje op de reien maken. 

1,3 miljard euro

De nieuwe onderzoekscampus Ox Horn van technologiegigant Huawei, in miljoenenstad Dongguan, is volledig opgetrokken in de stijl van twaalf Europese steden, zoals Parijs, Granada, Heidelberg en Oxford. Kosten noch moeite heeft Huawei gespaard voor de hypermoderne campus: 10 miljard yuan (circa 1,3 miljard euro). Er is een kunstmatig aangelegde waterpartij waarin uit Australië geïmporteerde zwarte zwanen zwemmen, een replica van de Vrijheidsbrug in Boedapest geeft toegang tot het complex. Het terrein is zo omvangrijk dat een bijna zeven kilometer lange tramlijn de ‘Europese’ wijken verbindt. Uit Zwitserland ingevlogen rode trams - artdecolampen aan het plafond - rijden in 22 minuten de nep-monumentale stationnetjes langs.

Nergens valt een imperfectie te bekennen, alles is spic en span. België is enkel met Brugge van de partij, maar Nederland komt er niet aan te pas. 

Een tochtje op de reien in Dongguan: ook dat kan.
RV Een tochtje op de reien in Dongguan: ook dat kan.