Wordt voormalig bankkantoor straks een restaurant?

Het draait allemaal rond dit pand.
Google Street View Het draait allemaal rond dit pand.
Er is een plan ingediend om het vroegere bankkantoor van BNP Paribas Fortis op het Simon Stevinplein om te vormen tot restaurant.

Horeca-ondernemer Chris Muylle zou er een zaak met 150 zitplaatsen willen van maken. Het gebouw is majestueus en bepaalt mee het beeld van het Simon Stevinplein. De bank is een een paar jaar geleden vertrokken. Het enige wat overblijft, zijn twee geldautomaten. Die zouden overigens niet verdwijnen, mochten de plannen voor een restaurant doorgaan. Welk type restaurant er komt, is nog niet geweten. Muylle is een gekende ondernemer. Hij is onder meer zaakvoerder van traiteurzaak Cardinal en de restaurants Cafédraal in het Zilverpand en Le Panier d’Or op de Markt. Midden juli neemt het stadsbestuur de aanvraag onder de loep. Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) is een horecatoekomst geen discussiepunt. “Dit plein ademt horeca en dus zou een nieuwe zaak mooi aansluiten bij die functie”, zegt hij. “Maar pas binnen enkele maanden valt een beslissing.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.