Woonboot dreigt te zinken: water in schip staat tot 1 meter hoog

De woonboot ligt langs de Kolenkaai in Brugge
Jan Van Maele De woonboot ligt langs de Kolenkaai in Brugge
De brandweer van Brugge heeft vrijdagmiddag een woonboot moeten leegpompen die dreigde te zinken langs de Kolenkaai. 

De eigenaar merkte het probleem in de loop van de voormiddag op, toen hij terugkwam van vakantie. Het schip maakte water waardoor er al snel 1 meter water in de boot stond. Politie en brandweer kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De brandweer begon het water weg te pompen. Samen met de scheepvaartpolitie volgden zij de situatie verder op. 

De oorzaak is onbekend. De keuringen van de boot zijn volledig in orde. Het is afwachten hoe groot de schade is. Een duiker van de brandweer zal rond de volledige boot de romp inspecteren. Wellicht zal het schip wel naar een scheepswerf moeten worden gebracht voor verdere inspectie en herstelling. De schade aan de woonruimte is wel al aanzienlijk. 

De woonboot ligt langs de Kolenkaai
Jan Van Maele De woonboot ligt langs de KolenkaaiReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.