Wissel telkens van speelgoed met Toyalot

Ondernemers Sander Geysen, Tom De Backer en Philippe Loosvelt bedachten het ruilconcept Toyalot.
Foto Benny Proot Ondernemers Sander Geysen, Tom De Backer en Philippe Loosvelt bedachten het ruilconcept Toyalot.

In Brugge is het nieuwe concept Toyalot opgestart. Dat is een bedrijf van drie ondernemers dat zich specialiseert in duurzaam en educatief speelgoed.


"De boxen met speelgoed blijven voor een periode van één tot drie maanden in huis en worden daarna verruild voor een nieuwe box vol kwaliteitsvol speelgoed", zegt Tom De Backer. "Op die manier krijgen kinderen van 0 tot en met 6 jaar de kans om met veel speelgoed te spelen, zonder dat ouders telkens opnieuw veel geld uit moeten geven. Ouders sparen dus flink wat geld uit."


Op die manier hoopt Toyalot ook het duurzame aspect in het oog te houden. Welke stukken speelgoed in de box zitten, houdt het bedrijf trouwens telkens als verrassing tot op het moment dat de box geleverd wordt. Pedagogen van hogeschool Howest Brugge koppelden een aantal ontwikkelingsdomeinen en leeftijdsfases aan elkaar. Op basis daarvan wordt elke box samengesteld. De eerste leveringen vinden plaats tijdens de eerste week van december, net voor de komst van de sint. (BHT)