Wijndieven verkopen aan kelners restaurant

Drie dertigers uit Brugge staan terecht voor een twintigtal diefstallen van dure fietsen, wijn en champagne in Brugge. Ze verkochten onder andere gestolen drank aan twee kelners van een Brugs restaurant.

Thierry V. (35) en Olivier V. (34) pleegden samen het merendeel van de feiten. Tussen 16 december 2015 en 12 februari vorig jaar viseerden ze vooral garages in het Brugse. Ze gingen aan de haal met tal van elektrische fietsen en koersfietsen, maar namen ook meermaals dure flessen wijn mee. Zo vraagt een koppel een schadevergoeding van 6.560 euro nadat ze beroofd werden van 30 flessen rode wijn, 6 flessen champagne en hun twee elektrische fietsen.


"De gestolen drank verkochten ze door aan nachtwinkels in Brugge", verduidelijkte de procureur. "Met de opbrengst kochten ze heroïne aan."


Thierry V. en Olivier V. riskeren respectievelijk 37 en 30 maanden cel. Voor een 33-jarige kompaan die betrokken was bij één feit, werd 8 maanden cel gevraagd. Ook twee kelners van een Brugs restaurant staan terecht voor heling, omdat ze een koersfiets en drank kochten van het drietal. Ze vroegen de rechter om een werkstraf.

Privégebruik

"Bij mij deden ze zich voor als een verhuisfirma die flessen wijn aanbood", vertelde S.D. uit Damme. "Ik was mij van geen kwaad bewust. Had ik geweten dat het om gestolen goederen ging, had ik deze nooit aangekocht. De flessen waren voor privégebruik en werden nooit doorverkocht in het restaurant." De zaak wordt verdergezet op 25 september. (SDVO)