Wielertoerist (83) vijf dagen na ongeval overleden. Broer (87): “Harde slag voor iedereen”

Wilfried Hensen
St-Trudotrappers Wilfried Hensen
Vijf dagen nadat Wilfried Hensen (83) in kritieke toestand werd afgevoerd na een zwaar verkeersongeval, is de Brugse wielertoerist overleden aan zijn verwondingen. Zijn oudere broer Ivo (87) is er het hart van in. “Ook al was er eigenlijk geen hoop meer, zijn dood is een grote slag voor iedereen.” 

Wilfried Hensen was woensdagnamiddag samen met zijn broer Ivo op toer: Wilfried met zijn koersfiets van het merk Merida, Ivo met zijn elektrische fiets. Van een e-bike of een motortje wou de jongste van de broers immers niet weten. Op het kruispunt met de Bevrijdingsweg en de Ossenweg, op de grens van Bekegem en Roksem, kwam Wilfried zwaar ten val. De man had enkele betonnen verkeersremmers van zo’n vijftien centimeter hoog niet opgemerkt en reed ertegen aan. Hij viel en belandde met zijn hoofd tegen de volgende verkeersremmer. De tachtiger brak zijn nek op twee plaatsen en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij maandagnacht aan zijn verwondingen. 

“Wilfried lag sinds het ongeval aan beademingsmachines die hem in leven hielden. Hij is nooit meer wakker geworden. Eigenlijk was er geen hoop meer, maar toch komt zijn overlijden hard aan”, zegt Ivo. 

Ook bij de St-Trudotrappers, de wielerclub die Wilfried in 1989 oprichtte, komt het nieuws hard binnen. De begrafenisplechtigheid vindt volgende dinsdag plaats. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk vanderaa

  Wie zegt dat een eventueel proces niet kan gewonnen worden René Lippeveld? De burgemeester van Damme werd in 2006 veroordeeld omdat op de plaats van een dodelijk ongeval er zo een slechte verlichting was (nalatigheid) dat dit de aanleiding was van het ongeval. Dus goede raad aan de familie, een proces aanspannen, jullie hebben Wilfried er niet mee terug maar het zal de gemeenten wel een les zijn om niet zo maar in het wilde weg levensgevaarlijke obstructies aan te brengen

 • peter vermaelen

  Gelukkig heeft hij wel niet meer geleden. Rust zacht.

 • René Lippeveld

  U moet mensen niet aanzetten tot een proces dat ze nooit of nooit kunnen winnen, Miel. Ik ben geen fan van lapjes, drempels, bloembakken en ware rotsblokken die ongegeneerd in het midden van de straat worden gezet, maar automobilisten, en bij uitbreiding de laatste tijd ook fietsers, hebben geen rechten meer. Ik rijd naar mijn dochter tegen een maximale snelheid van 60 km/u. en hoop zo ongelukken te vermijden. Sterkte aan de familie.

 • Lut Reyskens

  Sterkte aan de getroffen familie .... erg om op die leeftijd zo te moeten eindigen .

 • Miel Marie

  De overheid, de 'wegbeheerder', aansprakelijk stellen: hindernis op de weg !