Exclusief voor abonnees

Wereldwijde zoektocht loont: ‘perfecte’ donor gevonden voor Cercle-doelman Miguel Van Damme (26)

Miguel van Damme
Photo News Miguel van Damme
Goed nieuws voor Miguel Van Damme (26): de keeper van Cercle Brugge heeft een geschikte donor gevonden voor een beenmergtransplantatie. Begin juni stelden de dokters voor de tweede keer leukemie vast. Na een wereldwijde zoektocht is er nu licht aan het einde van de tunnel. “De maand na de transplantatie is cruciaal. Al is er goede hoop. De ambitie is om zeker terug te keren als voetballer”, zegt Miguel.

Leukemie. Kanker in het bloed, voor de tweede keer. Dat verschrikkelijke verdict kreeg Miguel Van Damme (26) vier maanden geleden te horen. In 2016 kreeg hij al eens precies hetzelfde nieuws. Maar Van Damme vocht én won de strijd. Negen maanden na de diagnose leek hij leukemievrij. Alleen keerde de ziekte terug en moest de doelman van Cercle Brugge opnieuw het gevecht aangaan. “We moeten nu volop donoren zoeken, wereldwijd”, vertelde Miguel midden juni in deze krant. “Iedereen kan zich daarvoor opgeven bij het Rode Kruis. Het zou mij en veel andere mensen kunnen helpen. Ik zal er altijd voor blijven vechten. Het wordt een lange, helse strijd. Mij hebben ze verteld dat die zeker zes maanden zal duren, wellicht wordt het langer. Maar opgeven zal ik nooit.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Schepens

  Miguel , hopelijk slaat de kuur aan en kan je verder de strijd aangaan naar een volledig herstel. En straks weer terug het veld op om het doel te verdedigen bij jou vereniging van jou hart. Go Miguel Go !!!

 • MarliesSchoefs

  succes jongen

 • renaat jacobs

  We duimen !

 • Kristel Van Clemen

  Héél veel sterkte, ik hoop uit de grond van mijn hart dat de transplantatie slaagt en dat je voorgoed helemaal herstelt!!!

 • malfait christian

  Ik wens die jongen het allerbeste toe en hoop uit de grond van mijn hart dat alles slaagt. Sterkte !