Weldra Burger King: personeel Quick haalt herinneringen op

Het personeel van de Quick organiseerde gisteren een reünie.
Foto Benny Proot Het personeel van de Quick organiseerde gisteren een reünie.
Het personeel van hamburgerketen Quick op de Markt in Brugge organiseerde gisteren een reünie, net voor de zaak van naam verandert. Zoals bekend wordt de hamburgertent op de Markt eind augustus omgevormd tot Burger King. En dus namen zo'n 45 (oud-)collega's de tijd om herinneringen op te halen.

"Ik heb hier een fantastische tijd beleefd", zegt kinesist Mickel Peere uit Brugge. Hij werkte als jobstudent van 1985 tot 1993 voor Quick. "Op dat moment werkten ook drie neven van me in de zaak. Het leek wel een familierestaurant." Eind jaren tachtig en begin jaren negentig van vorige eeuw waren topjaren voor fastfoodrestaurants.


Met Quick op de Markt en McDonald's toen op het Simon Stevinplein telde Brugge de twee marktleiders. "Die onderlinge concurrentie was echt voelbaar", zegt Peere. "Maar dat ging niet ten koste van de ambiance. Hier in de Quick bleven we vaak plakken na de dienst. Dan dronken we een pintje en aten we een hamburger. Op sommige dagen werd het zo druk dat we een hele dag geen zonlicht zagen. Dat was het leuk om even de teugels te vieren." Enkelen van de collega's werken nog altijd voor Quick. Zij worden straks personeelslid van Burger King. Ze krijgen alvast die kans. Als afsluiter van de reünie namen de personeelsleden een Giant of een Kingfish.


"Die kunnen we straks niet meer op de Markt eten, maar wel nog in Sint-Kruis of Sint-Andries, waar wel nog een Quick zit." (BHT)