Wecandance-festival strikt Sergio Herman

Een opvallende naam bij de foodpartners waarmee het elektrofestival Wecandance op 9 en 10 augustus mee in zee gaat, is The Jane. Het restaurant van topchef Sergio Herman en zijn vennoot Nick Bril brengt een gerecht met salade van grove couscous, gerookte aubergine, kikkererwt, linzen, komkommer, munt, koriander, spicy harissacrème, luchtige yoghurt en gelakte lamskofta of lamssalami en vinaigrette van dukah met chips van Arabisch brood. "Het centrale thema op het festival is Egyptian Love", zegt organisator Bart Roman. "Sergio en z'n vennoot hebben daar hun eigen interpretatie aan gegeven en een 'Arabic Dreams'-gerecht samengesteld. Festivals worden vaak geassocieerd met bier en hamburgers. Wij willen daar tegenin gaan door lekkere en gezonde voeding aan te bieden. Hij zal niet in een exclusieve VIP-zone opgesteld staan. Iedereen zal van Sergio zijn kookkunsten kunnen smullen. We willen dit ook uitspelen als een teaser die de mensen aanmoedigt om vroeg te komen. De deuren van het festival openen om 12 uur. De mensen die er snel bij zijn zullen zeker kunnen proeven van Sergio z'n gerecht, maar het aanbod is niet ongelimiteerd." Naast het muzikale wordt ook het culinaire aspect dus niet over het hoofd gezien. "Een andere partner is de Oesterput uit Blankenberge. Waarschijnlijk het meest gekende kreeftenrestaurant in België. De Oesterput zal uitpakken met een Lobsterburger. Zo willen we een totaalbeleving aanbieden. Vanop de centraal gelegen foodmarket kunnen de mensen in alle rust eten met zicht op alle podia." De andere foodpartners zijn Rock Fort uit Brugge, Essence, Bar Jan Cremer, Balls & Glory en Per Bacco uit Gent, La Brasseria uit Edegem, Bamboeddha uit Kortrijk, Sommar en Umami uit Antwerpen.


(KPK)