Wat een feest! Brugge danst en zingt het nieuwe jaar in

10.000 feestvierders komen samen op ’t Zand

Rond 1.30 uur sloot de klassieker ‘Les lacs du Connemara’ het feest af. Zakdoeken, sjaals en vooral de gratis krantjes met songteksten gingen massaal de lucht in.
Benny Proot Rond 1.30 uur sloot de klassieker ‘Les lacs du Connemara’ het feest af. Zakdoeken, sjaals en vooral de gratis krantjes met songteksten gingen massaal de lucht in.
Met een spetterend vuurwerk en een drie uur durend dans- en zingfestijn heeft Brugge de jaarwissel gevierd. Het weer zat mee en de sfeer was geweldig. Dat zorgde voor een grote opkomst van meer dan tienduizend mensen.

“Eerst eten we samen thuis en daarna zakken we af naar Brugge. Dat is al jaren zo en die traditie houden we in ere”, zegt Patrick Snelders uit Assebroek. Het aantal bezoekers aan de grootste feestnacht van Brugge zit weer in stijgende lijn, nadat het vorig jaar op het Beursplein wat minder was. De grote terugkeer op ’t Zand was een voltreffer. Hoewel het plein op een doordeweekse dag misschien wat kaal aanvoelt, is het wel de perfecte locatie voor een evenement. Van het podium aan ’t Santpoortje tot aan de nieuwe autoweg op het plein stonden mensen te dansen en mee te zingen vanaf de eerste noten van ‘Party rock anthem’ van LMFAO. 

Elk jaar opnieuw is de nieuwjaarsviering een groot feest.
Benny Proot Elk jaar opnieuw is de nieuwjaarsviering een groot feest.

Het eerste massale meezingmoment volgde niet veel later met ‘Malle Babbe’, de klassieker van Rob De Nijs. Hits uit 2018 als ‘Verover mij’ van Niels Destadsbader zorgden voor een hedendaags tintje, al waren het vooral de echte klassiekers die de Bruggelingen en opvallend ook veel toeristen deden meezingen en dansen. Een koor van zeventig mensen bracht volume. Aan liedje 16 zal het nooit gelegen hebben: ‘Happy New Year’ van Abba weerklinkt uit de boxen als het indrukwekkende vuurwerk een kwartier lang de Brugse lucht kleurt. Het is meteen het moment bij uitstek waarop de Bruggelingen elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensen. “Een goede gezondheid, dat wens ik iedereen toe”, knipoogt Nicole Debusschere.

Er was vooral ook veel liefde op ’t Zand.
Benny Proot Er was vooral ook veel liefde op ’t Zand.

Het was voor presentator Nick Blontrock de eerste keer op ’t Zand. Vorig jaar beleefde hij zijn vuurdoop op het Beursplein. Net als zijn vader Nico, die het zingfeest jaren als dirigent in goede banen heeft geleid, zweepte hij de massa op. “Ik ben het als presentator al wel even gewoon”, vertelt de stadionomroeper van Cercle. “Maar dit is toch kicken. Een speciaal gevoel om zoveel mensen te zien feesten.”

Rond 1.30 uur sloot de klassieker ‘Les lacs du Connemara’ het feest af. Zakdoeken, sjaals en vooral de gratis krantjes met songteksten gingen massaal de lucht in. Mensen vertrokken met schorre keel naar huis of maakten de feestnacht nog wat langer. De politie spreekt van een drukke nacht voor Brugge, maar een zonder veel problemen. Vervoersmaatschappij De Lijn bevestigt de massale opkomst in Brugge, waar het stadsbestuur gratis openbaar vervoer aanbood. 

Nick Blontrock en het koor hadden er zin in.
Benny Proot Nick Blontrock en het koor hadden er zin in.
Presentator Nick Blontrock kreeg assistentie van vader Nico.
Benny Proot Presentator Nick Blontrock kreeg assistentie van vader Nico.
Deze bende genoot dubbel en dik.
Benny Proot Deze bende genoot dubbel en dik.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rigobert Deleu

    Prachtig toch , en zonder veel problemen . Zo kan het dus ook .