Wapenfreak wordt vier keer betrapt met verboden wapen en krijgt 18 maanden cel

De man schoot vorige maand een vrouw door het oog met een loodjesgeweer. (illustratiebeeld)
iStock De man schoot vorige maand een vrouw door het oog met een loodjesgeweer. (illustratiebeeld)
Een 34-jarige man met een ellenlang strafblad heeft donderdagmorgen in de Brugse rechtbank opnieuw 18 maanden cel gekregen. Kenneth B. werd tot vier keer toe betrapt met wapens op zak. Hij zit sinds vorige maand al in de cel, nadat hij een vrouw met een loodjesgeweer in het oog schoot.

Kenneth B. (34) werd op 16 november 2017 een eerste keer betrapt. De politie werd die dag opgeroepen voor een ruzie in Torhout, waarbij een man met een mes stond te zwaaien. In de rugzak van B. troffen de agenten een dolk aan. De dertiger beweerde dat hij op weg was naar een vriend om het mes te verkopen. Twee maanden eerder stond B. op de trein in Knokke te zwaaien met een luchtdrukpistool. “Toen was hij zogezegd gaan schieten in een schietclub”, vertelde procureur Mike Vanneste. 

Na een winkeldiefstal op 30 januari 2018 in Brugge trof de politie bij B. een vouwmes, breekmes en schaar aan. Op 23 juni bleek hij bij een vechtpartij in de stad dan weer een wapenstok op zak te hebben. “Iedere keer had hij wel een onnozele uitleg klaar”, stelde Vanneste. “Deze man is een agressief figuur die niet bang is om die wapens ook te gebruiken. De maatschappij moet beschermd worden.” Hoewel Kenneth B. al verschillende keren veroordeeld werd voor onder meer drugsinbreuken, slagen en een diefstal met geweld, was hij de voorbije maanden op vrije voeten. Vorige maand vloog hij opnieuw achter de tralies, nadat hij in Blankenberge een vrouw in haar oog raakte met een loodjesgeweer. In het dossier rond de verboden wapens legde de rechtbank Kenneth B. donderdagmorgen een effectieve celstraf van 18 maanden op. Hij moet ook 1.600 euro boete betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.