Vrouw (79) krijgt celstraf met uitstel voor binnensmokkelen van heroïne in Brugse gevangenis

De Brugse gevangenis.
Bas Bogaerts De Brugse gevangenis.
Een 79-jarige vrouw uit Oostende is donderdagmorgen veroordeeld tot 8 maanden celstraf met uitstel voor het binnensmokkelen van heroïne in de Brugse gevangenis. Volgens het parket waren de drugs bestemd voor haar zoon. “Dit is allesbehalve een daad van moederliefde, maar eerder van moederkwaad”, stelde de procureur. De vrouw kreeg ook 8.000 euro boete, waarvan ook 6.800 euro met uitstel. 

De Oostendse A.R. (79) ging op 6 mei haar zoon bezoeken in de Brugse gevangenis, waar hij zit opgesloten voor drugsfeiten. Ver kwam de vrouw niet, want al in de bezoekersruimte werd ze staande gehouden door de bewakers. De vrouw zou zo zenuwachtig zijn geweest, dat ze er meteen werd uitgepikt. Bij een fouille bleek ze drie paxons heroïne op zak te hebben. De procureur haalde op het proces hard uit naar A.R. “Drugs binnensmokkelen voor je zoon is geen geen daad van moederliefde, maar eerder van moederkwaad”, sneerde hij. Maar zelf had de vrouw een andere uitleg waarom ze de heroïne bij had.

“Mijn cliënte vond op het plein voor de gevangenis een pakketje bij een vuilnisbak. Ze nam het mee en pas binnen bleek er heroïne in te zitten”, aldus de advocaat van de vrouw, die om een straf met uitstel vroeg. Daar ging de rechter dus op in, door uitstel toe te kennen voor de gevangenisstraf en het grootste deel van de geldboete. “Laat het een les zijn om in de toekomst geen pakketjes meer op te rapen”, stelde de rechter tijdens de behandeling van de zaak. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.