Vrouw (27) uit Blankenberge in levensgevaar na zware crash: auto crasht tegen verlichtingspaal in Zeebrugge

Het ongeval gebeurde langs de Kustlaan in Zeebrugge. Van de wagen bleef amper iets over.
Jan Van Maele Het ongeval gebeurde langs de Kustlaan in Zeebrugge. Van de wagen bleef amper iets over.
Even na 23 uur dinsdagavond gebeurde langs de Kustlaan in Zeebrugge een zwaar ongeval. De 27-jarige bestuurster uit Blankenberge vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

M.D. reed richting Blankenberge toen ze ter hoogte van de Tijddokstraat plots de controle over haar voertuig verloor. In de lichte bocht begon de Opel Corsa te slippen en kwam aan de linkerkant van de weg tegen de stoep terecht. De wagen ging aan het slingeren, waardoor de vrouw tegen betonblokken botste. Daardoor vloog de wagen de lucht in, om uiteindelijk pas tegen een verlichtingspaal tot stilstand te komen. 

Jan Van Maele

De klap was enorm. De Opel zat 360 graden rond de paal gedraaid. De toegesnelde hulpdiensten hadden meer dan een uur nodig om de vrouw uit haar wagen te halen. Ze moesten onder andere langs de bodemplaat van de wagen de benen van de vrouw vrijmaken. Tijdens de bevrijding werd de vrouw in een kunstmatige coma gehouden. Ze werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Tijdens de reddingswerken was de Kustlaan in de richting van Blankenberge afgesloten voor het verkeer. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Volgens de eerste vaststellingen ligt onaangepaste snelheid aan de oorzaak van het ongeval. De ouders van het slachtoffer waren op reis toen ze het nieuws vernamen. 

Jan Van Maele7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Petrus De Schryver

  Wanneer men de snelheid beperking respecteert, gebeurd zoiets niet.

 • Christophe Lagrou

  Sterkte!!

 • Carl Parker

  Philippe Deckers: de huidige bestuurders hebben veel te veel aan hun hoofd tegenwoordig. Vroeger was het leven simpeler. (maar je kiest er zelf voor he)

 • Philippe Deckers

  De huidige wagens zijn veel te krachtig voor de modale bestuurder. Vroeger had een golf gti 100 pk. Nu heeft bijna elk autootje dat...

 • Toon Schouteden

  Als je de maximale snelheid hier respecteert, kom je nooit aan "vliegen" toe.