Vorig jaar nog aan 100 maanden cel ontsnapt, maar nu is rechter niet meer zo mild voor drugsdealer

Het gerechtsgebouw in Brugge.
JHM Het gerechtsgebouw in Brugge.
Een 21-jarige Bruggeling heeft samen met twee kompanen een effectieve celstraf van 30 maanden gekregen voor de verkoop van drugs. Arthur B. ontsnapte vorig jaar nog aan 100 maanden cel, maar begon quasi meteen weer te verkopen. “Uit liefdesverdriet”, klonk zijn uitleg.

Arthur B. (21) is een gekende naam in de Brugse rechtbank. Hij liep vorig jaar in korte tijd een hele reeks veroordelingen op. Zijn laatste dateerde van 15 februari 2018. B. kreeg toen 20 maanden effectief voor een ripdeal en verboden wapenbezit. In het kader van een huiszoeking hadden de speurders een gsm aangetroffen met een filmpje waarin hij een jongeman toetakelde met een buigveer. Met z’n laatste veroordeling rondde de jonge dealer de kaap van de 100 maanden cel. 

Zijn advocaat Jorn Verminck slaagde erin om in beroep de effectieve celstraffen te laten omzetten in een werkstraf en gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. B. mocht zo op 25 april de gevangenis verlaten. “Maar op 27 november bleek dat hij opnieuw aan het verkopen was”, stelde de procureur vorige week in de Brugse rechtbank. “Beklaagde verkocht niet langer enkel cocaïne en cannabis, maar ook heroïne. We konden 23 afnemers identificeren.” Samen met B. stonden ook zijn oude maatjes Guillian D. en Shane M. opnieuw terecht. De jonge dealer vroeg de rechter om een laatste kans, maar kreeg die vrijdagmorgen niet. Zeer tegen de zin van B., die veel misbaar maakte toen hij door de politie werd weggebracht. “Die mannen slaan toch wel door?”, zei hij vol ongeloof. Wellicht tekent de verdediging beroep aan tegen de straf.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wintein Tom

    Gewoon 20jaar dwangarbeid en alles in fonds steken voor slachtoffers van die marginalen, niet moeilijk toch