Voor het eerst cruise naar Zuid-Afrika vanuit Zeebrugge: “Bedoeling om ze vaker hier te doen starten”

Cunard Queen Elizabeth.
rv Cunard Queen Elizabeth.
Rederij Cunard start in het najaar met een eenmalige cruise vanuit Zeebrugge naar Kaapstad in Zuid-Afrika.  Vanaf 4.769 euro vaar je mee op de Queen Elizabeth. Cruises die uit België vetrekken, zijn zeldzaam.

In Zeebrugge kan je op 2 november aan boord stappen van de legendarische Queen Elizabeth en koers zetten naar Kaapstad. Dat je vanuit Zeebrugge tot in Zuid-Afrika kan varen, is een unicum. Na de cruise en vier dagen Kaapstad keren de passagiers op 23 november terug met het vliegtuig naar België. Na Zeebrugge legt de Queen Elizabeth nog aan in het Engelse Southampton, Lissabon in Portugal, het zonnige eiland Tenerife en de Walvisbaai in Namibië. 

Aan boord van de Queen Elizabeth is de grandeur nooit ver weg.
rv Aan boord van de Queen Elizabeth is de grandeur nooit ver weg.

Cruiserederij Cunard heeft een rijke traditie en houdt de Britse stijl in ere. Het dagelijks theeritueel, waarbij obers de gasten met witte handschoenen serveren, is een mooi voorbeeld van de Britse traditie. Het is een moment dat past bij de grandeur van het schip.

Na de aankomst in Kaapstad verblijven de gasten nog drie nachten op hotel. Dat geeft de kans om Kaapstad te ontdekken, inclusief het bezoek aan de Tafelberg en het Robbeneiland. Wijnliefhebbers halen hun hartje op in Stellenbosch. De dag voor de terugvlucht is de grote finale een trip naar het Kaapse Schiereiland, tot aan het meest zuidwestelijke punt van Afrika. In deze pakketreis zitten de cruise, de hotelnachten in Kaapstad en de terugvlucht. 

De reis is niet voor iedereen weggelegd: de prijzen starten vanaf 4.769 euro per persoon.

Dit is de route.
rv Dit is de route.

“We beseffen het belang van een startplaats”, zegt haven-CEO Joachim Coens. “Het is meegenomen als een cruise in Zeebrugge start, want meestal overnachten de passagiers dan nog een nachtje extra in Brugge. Dat is goed voor de lokale economie. Het is uiteraard de bedoeling om dat in de toekomst, dankzij de cruiseterminal, in de verf te zetten.”

Interesse? Cruise Selection: info@cruiseselection.be,  03/313.60.79 en www.cunard.be.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • louis pippers

  Meest vervuilend vervoermiddel van de ganse wereld

 • Patrick Rasschaert

  Goed nieuws voor Zeebrugge maar als je het toch hebt over klimaat moet je weten dat één cruiseschip zoveel uitstoot heeft op tocht als één miljoen auto"s.

 • Johan LAUNDERS

  enne... goed voor het milieu? Nu horen we niemand.

 • Johan Blondeel

  Ze zouden dan spreken van MILIEU dat zijn de echte vervuilers en de prijs is ook niet voor de kleine man weggelegd. Sommige politici hebben het toch hoog in hun bolletje.

 • louis pippers

  Op die reis stoot dit schip evenveel vuiligheid uit als 5.000.000 dieselwagens op 1 week en daar hoort men geen protest tegen