Voetbalclub Jong Male krijgt ten vroegste in 2019 kunstgrasveld

Voorzitter Guido Vandille van voetbalclub Jong Male.
Proot Voorzitter Guido Vandille van voetbalclub Jong Male.
De kogel is definitief door de kerk: het eerste terrein van voetbalvereniging Jong Male wordt - waarschijnlijk vanaf het seizoen 2019 - vervangen door kunstgras. Na jarenlange discussie over een eventuele uitbreiding van het aantal velden een eerste stap in de goede richting. "We zijn hier heel blij mee. Al blijf ik bij mijn standpunt dat minstens één extra veld noodzakelijk is voor de groei van onze vereniging", zegt voorzitter Guido Vandille.

Jarenlang omschreven tegenstanders de velden van de vereniging Jong Male VV als 'de grootste patattenvelden' uit de streek. Niet onlogisch, aangezien kinderen veelal op modderige ondergronden moesten spelen. Vooral het tweede, kleine veld was en is nog steeds een zorgenkind. "De situatie is ietwat verbeterd sinds de stad enkele jaren geleden de ondergrond volledige draineerde. Maar we hebben nog steeds te weinig oefenvelden waardoor de ondergrond nu nog steeds zwaar overbelast is", vertelt voorzitter Guido Vandille.


De beslissing van het Brugs stadbestuur om het hoofdveld te voorzien van kunstgras wordt bij het bestuur op gejuich onthaald. "Maar nogmaals: een uitbreiding is voor ons nog steeds de beste en enige oplossing op lange termijn", aldus Vandille. Veel heeft te maken met het stijgend aantal voetballertjes binnen de vereniging. Op dit moment zijn dat er 300, verdeeld over een twintigtal ploegjes. Bijkomend probleem zijn de kleine en verouderde kleedkamers en de verouderde wasplaats. Het kunstgrasveld zal ten vroegste in gebruik genomen vanaf het seizoen 2018-2019. (MMB)