Vlaanderen investeert miljoen euro in nieuwe bakkerijschool voor Ter Groene Poorte

Ter Groene Poorte in Brugge.
Benny Proot Ter Groene Poorte in Brugge.
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 6,4 miljoen euro in 30 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Er gaat onder meer een miljoen euro naar een nieuwe brood- en banketbakkerijschool voor Ter Groene Poorte in Brugge.

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn. In Sint-Michiels krijgt de brood- en banketbakkerijschool Ter Groene Poorte 1,1 miljoen euro voor de verbouwing van de schoolgebouwen. De volledige broodafdeling wordt in een nieuw jasje gestoken. Ook de keuken van schoolrestaurant Casserole krijgt een renovatie. In Brugge vangt ook Vrij Handels- en Sportinstituut in Sint-Michiels een mooi bedrag. Zij realiseren met 994.000 euro steun een nieuwbouw en omgevingswerken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.