Vier ‘zotten’ springen uit de muur nabij ‘t Zand

Zo moet het kunstwerk er straks uitzien.
rv Zo moet het kunstwerk er straks uitzien.
Op een gevel langs de Westmeers, dichtbij 't Zand in Brugge, is kunstenaar Stan Slabbinck donderdag gestart met de creatie van een kunstwerk.

Hij maakt er een straatkunstwerk, gebaseerd op de legende van de Brugse Zotten. “Het woord ‘zot’ heeft nooit gestaan voor krankzinnig, maar wel voor het eigenzinnige karakter van de Bruggelingen”, zegt de kunstenaar. “Het symboliseert ook de liefde van de Bruggeling voor humor. De vier dansende zotten die hier op de gevel komen illustreren bovendien ook de vier seizoenen. Ze krijgen daarom ook alle vier een ander kleurtje.”

Volgens schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) is het vinden van een locatie voor een vast kunstwerk niet makkelijk. “Maar het zal hier zeker een nieuw elan geven aan de buurt en tegelijk de rust bewaren dankzij de kleurenkeuze. Het thema van de vier zotten past goed bij het opgewaardeerde plein met cafeetjes.”

Het streetartconcept loopt sinds vorig jaar. Toen creëerde Jeremiah Persyn een mural van Maria Van Bourgondië in de Hauwerstraat en zorgde Strook voor een sculptuur aan de gevel van ‘t Santpoortje. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.