Vier verdachten van inbraken aangehouden na
lange achtervolging

De Ford met Franse nummerplaats crashte in Kruibeke op een varkensrug.
Kristof Pieters De Ford met Franse nummerplaats crashte in Kruibeke op een varkensrug.
De Brugse onderzoeksrechter heeft vier verdachten aangehouden voor meerdere inbraken in het Brugse. De politie kon hen vrijdagmorgen in de boeien slaan na een achtervolging die eindigde in het Oost-Vlaamse Kruibeke.

Het viertal wordt ervan verdacht donderdagnacht verschillende inbraken te hebben gepleegd in de streek rond Brugge. Hun Ford met Franse nummerplaat werd na één van de feiten geseind en werd vrijdagmorgen opgemerkt ter hoogte van de E40 in Melle door een politiepatrouille. De Franse wagen vluchtte via de E17 weg in de richting van Antwerpen. Bij de afrit verlieten de inbrekers de snelweg om uiteindelijk enkele kilometers verder in Kruibeke te crashen op een zogenaamde “varkensrug”, die als scheiding was aangebracht tussen het fietspad en de rijbaan. De politie kon de vier verdachten ter plaatse in de boeien slaan. De Brugse onderzoeksrechter besliste hen zaterdagvoormiddag aan te houden. Komende dinsdag beslist de raadkamer of die aanhouding met een maand verlengd wordt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.