VIDEO. Vandalen bekladden Jan Breydelstadion, maar graffiti is nu al verwijderd

De graffiti is weinig fraais.
Foto RV De graffiti is weinig fraais.
Vandalen hebben zaterdagnacht lelijk toegeslagen aan het Jan Breydelstadion in Brugge. Het lijkt erop dat Anderlecht-supporters aan het werk waren, die zich van hun minst fraaie kant lieten zien. Vanmiddag is alle graffiti al overschilderd.

Op verschillende muren werden allerlei slogans toegebracht, vermoedelijk door Anderlechtsupporters. De verschillende slogans zijn in ieder geval ondertekend door ‘MA03’, een supportersgroep van de Mauve Army. De slogans zijn aangebracht in paarse, witte en zwarte verf en tonen weinig fraais. Zo staat er te lezen ‘Leko=Dief’, verwijzend naar zijn arrestatie in de zaak ‘Propere Handen’. Ook ‘We Do What We Want’, werd op de muren geschilderd. De vandalen willen zo de toon zetten voor de topper van vanavond tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. 

Het spreekt voor zich dat we hier niet gelukkig mee zijn, want dit hitst de gemoederen onnodig op”, reageert korpschef Dirk Van Nuffel van politiezone Brugge. “De wedstrijd van vanavond is al een risicomatch. We betreuren dit dan ook en zullen er voor zorgen dat de slogans tegen de wedstrijd verdwenen zijn. Er is ook een onderzoek opgestart naar de daders. Aan het stadion hangen camera’s en die beelden zullen geanalyseerd worden. De graffiti werd zaterdagnacht aangebracht, maar we weten voorlopig nog niet precies wanneer. Het is jammer dat de RSCA-fans de problemen van ginder meebrengen naar het stadion van Club Brugge”, betreurt de korpschef. 

Club Brugge wilde niet reageren en wilde zich enkel concentreren op de wedstrijd van 18 uur. De club liet wel weten er alles aan te doen om de verf zo snel mogelijk te verwijderen, een klus die vanmiddag al geklaard was.

De graffiti is weinig fraais.
RV De graffiti is weinig fraais.
De graffiti is weinig fraais.
foto RV De graffiti is weinig fraais.
De graffiti is weinig fraais.
Foto RV De graffiti is weinig fraais.58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Maes

  Denk je nu echt dat dit van de Anderlecht supporters komt !! Ik hoop echt op de eerlijkheid van de mensen ???????

 • LUC HUON

  Als dit van Anderlechtfans uitgaat wat hopen ze ermee te bereiken?

 • Gerdy Stamper

  Beelden op TV gezien: graffiti werd in opdracht van de clubleiding nog vóór de match overschilderd met... zwarte verf! Moet je dat nu eens zien: zwarte vierkanten en zwarte rechthoeken op betonnen (bleekgrijze) muren en steunen! Kon er nu echt geen "betongrijze" verf gebruikt worden? De graffiti was eigenlijk nog mooier dan dit zwart oplapwerk!!!

 • Jos Pros

  Forfait voor Anderlecht. Heethoofden zullen het enkel zo afleren

 • GILLIS VAN LAETHEM

  Misschien Brugge supporters om andere te straffen en zeker te zijn de 3 punten op te schrijven , mogelijk toch ? Of Gent supporters om niet laatste te eindigen , alles is mogelijk in voetbal en zeker in België .