VIDEO. Brouwerij sponsort olympische atleten met alcoholvrije ‘Sportzot’: “We focussen op wie minder media-aandacht krijgt”

Brugge sportzot steunt atleten
Benny Proot Brugge sportzot steunt atleten
De Brugse brouwerij De Halve Maan zal de komende jaren verschillende atleten sponsoren met haar alcoholvrije ‘Sportzot’. Het merk zal zich vooral toeleggen op disciplines waar de nood aan sponsors hoog is. “We konden ook een wieler- of voetbalploeg sponsoren, maar dan spreken we over andere budgetten én zijn er al andere spelers op de markt. We zijn overtuigd dat dit de juiste keuze is. De samenwerking gaat verder dan enkel het financiële”, zegt Xavier Vanneste.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Wat hebben marathonloper Koen Naert, zwemmer Pieter Timmers, judoka Dirk Van Tichelt en roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys behalve hun olympische ambities gemeen? Op die vraag is sinds vandaag een antwoord. De vijf atleten gaan in zee met de De Halve Maan en laten zich sponsoren door de Sportzot, de alcoholvrije versie van de bekende Brugse Zot. “De steun bestaat uit een financiële én logistieke onderneming. Het is de bedoeling dat we de atleten zorgeloos laten focussen op hun sport”, duidt Xavier Vanneste. De link met de sportwereld is niet helemaal nieuw. Het bedrijf sponsort regelmatig grote en kleine sportevents. 

Olympische Spelen

De brouwerij mikt in de eerste plaats op topatleten die actief zijn in sporten die minder media-aandacht krijgen en dus in principe minder aantrekkelijk zijn voor sponsors. “Waarom we onze naam niet verbinden aan een voetbal- of wielerclub? Dan spreken we meteen over andere budgetten en zijn er ook al heel wat andere spelers op de markt. Met ons merk willen we een duidelijk en positief standpunt innemen en de link met de sportwereld bestendigen door veelbelovende atleten te steunen”, zegt Vanneste. 

Binnen de brouwerij kijken ze al meteen vooruit richting Olympische Spelen in Tokio volgende zomer. “In eerste instantie hebben we gekeken naar atleten die een reële kans hebben op een medaille. In hun disciplines beschikken ze niet steeds over de middelen om op een comfortabele manier hun doelstellingen te bereiken. Met de steun van ‘Sportzot’ willen we mee het verschil maken.” Dat het niet alleen gaat om financiële steun, blijkt meteen uit de plannen voor de komende tijd. Zo zal de brouwerij een campagne financieren waarin de atleten hun passie voor hun sport kunnen delen met de wereld in een professionele film- en fotoproductie. Mogelijk zal ‘Sportzot’ ook te lezen zijn op de kleding van de atleten, al is dat afhankelijk van diverse factoren zoals de Belgische federatie die toestemming moet geven.

Brugge sportzot steunt atleten
Benny Proot Brugge sportzot steunt atleten

Vrouwelijke atleten gezocht

In de toekomst wil de Brugse brouwerij nog meer sporters ondersteunen. “Gesprekken daarover zijn nu al lopende. Zo zouden we graag ook samenwerken met vrouwelijke atleten. Het is zeker niet de bedoeling om enkel op mannen te focussen”, zegt Xavier Vanneste. De atleten zelf zijn alvast enthousiast over de samenwerking. Koen Naert uit Oostkamp, Europees Kampioen op de marathon, kwalificeerde zich al voor de Olympische Spelen en kan nu nóg specifieker toewerken naar zijn doel. “Het is héél moeilijk om sponsors te vinden als individueel atleet. Dat een Brugs bedrijf me wil steunen, doet enorm veel deugd. Ik ga niet ontkennen dat de financiële inbreng welgekomen is voor het inplannen van stages en extra wetenschappelijk onderzoek om mijn prestaties nog te proberen verbeteren”, aldus Naert. De brouwerij laat meteen duidelijk verstaan dat de samenwerkingen ook na de Olympische Spelen een vervolg zullen krijgen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marit Vanquaethem

    Wat een top idée toch heerlijk dat men de kleine man en vrouw niet vergeet. Voor de mensen die dan nog Bob zijn een lekker biertje. Top