Vers bloed voor 't Santpoortje

BISTRO LA PORTA SLUIT DE DEUREN EN GAAT VOLLEDIG OP IN CAFÉ

Amper een maand na het faillissement van het café 't Santpoortje zijn er al nieuwe uitbaters. Lisa Van Cauwenberghe en Soren Goedbloed hebben al heel wat horeca-ervaring.
Proot Amper een maand na het faillissement van het café 't Santpoortje zijn er al nieuwe uitbaters. Lisa Van Cauwenberghe en Soren Goedbloed hebben al heel wat horeca-ervaring.
Goed nieuws voor het uitgaansleven in Brugge, want danscafé 't Santpoortje heeft nieuwe eigenaars. Sören Goedbloed (32) en Lisa Van Cauwenberghe (24) zijn allebei gepokt en gemazeld in de horeca en openen begin augustus weer de deuren. "Zowel overdag als 's avonds mag het hier weer bruisen."

Het nieuws van het faillissement van de vorige eigenaars van café 't Santpoortje en het bovenliggende restaurant La Porta kwam een maand geleden nog onverwacht. Maar heel snel heeft de bekende zaak op 't Zand al een overnemer gevonden. Met Sören Goedbloed (32) en Lisa Van Cauwenberghe (24) staan bovendien twee oude bekenden achter de toog. Sören werkte in het verleden al anderhalf jaar voor 't Santpoortje. Daarvoor was hij ook actief in de Ravage, De Vuurmolen en Ma Rica Rokk. Tussen 2010 en 2015 was Sören zaakvoerder van Dell'Arte in de Vlamingstraat. "Ik ben als het ware grootgebracht in de horeca", vertelt hij. "Mijn ouders baten in Brugge Brasserie Central op de Markt en het Mozarthuys op het Huidenvettersplein uit. Ik was na Dell'Arte op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar ondanks een aantal pogingen kwam er niks concreets uit de bus. En toen stond plots 't Santpoortje vrij. We hebben niet getwijfeld."

Opfrissen

Ook Lisa heeft ervaring in de horeca. Zij werkte de voorbije twee jaar in de keuken en de zaal van La Porta.


Ze hielp ook af en toe mee in 't Santpoortje. "We kennen de zaak en het cliënteel heel goed", zegt ze. "We willen dan ook niet te veel veranderen. De inboedel hoort bij de overname, dus die behouden we. Hier en daar gaan we wel wat opfrissen. Maar we zijn een jong koppel en hebben nog niet zoveel financiële middelen om meteen het hele interieur op te knappen."

Pasta en pizza

Voor een goed begrip: bistro La Porta verdwijnt. De bovenverdieping zal voortaan deel worden van het café. "We willen graag wat pasta's en pizza's serveren. Van maandag tot donderdag blijft de keuken open tot 1 uur 's nachts, van vrijdag tot zondag is dat zelfs tot 3 uur. Het moet voor de klanten mogelijk blijven om op 't gemak aan de toog een spaghetti te kunnen eten. Ook de vaste klanten overdag blijven welkom. We tonen sportwedstrijden, maar evengoed kunnen mensen straks hier rustig koffie nemen en de krant lezen."


't Santpoortje opent wellicht op 1 augustus weer de deuren. Het café is dan elke dag geopend vanaf 10 uur. Op zaterdag openen de deuren om 9 uur, op zondag om 11 uur.