Vernuftige winkeldief verstopt tabak in doos met chips en smokkelt rookwaren naar buiten

De rechtbank in Brugge.
JHM De rechtbank in Brugge.
Een 32-jarige winkeldief hangt in de Brugse rechtbank 33 maanden cel boven het hoofd voor liefst 11 diefstallen en 2 pogingen daartoe in supermarkt Colruyt. Ahmed A.H. maakte daarbij duizenden euro’s aan tabak en vuilniszakken buit. “Die diefstallen in supermarkten zijn een echte plaag geworden”, foeterde de procureur.

Het onderzoek ging op 16 januari van start, toen Ahmed A.H. op heterdaad betrapt werd in de Colruyt in Assebroek. De dief probeerde roltabak onder zijn jas naar buiten te smokkelen, maar werd op heterdaad betrapt door de winkeldetective. Het onderzoek bracht aan het licht dat de man voor een hele resem aan feiten in aanmerking kwam in Colruyt-filialen in Assebroek en het Gentse. “In totaal weerhielden we elf diefstallen en twee pogingen daartoe”, sprak de procureur. “Beklaagde ging erg vernuftig te werk. Op camerabeelden was te zien hoe hij tabak verstopte in een doos chips en de doos weer toeplakte. Aan de kassa betaalde hij enkel de chips.” 

Ahmed A.H. hangt 33 maanden cel boven het hoofd. Drie feiten pleegde hij samen met een kompaan, die op zijn beurt 18 maanden riskeert. “We moeten hard optreden, want die diefstallen in supermarkten zijn een echte plaag geworden.” Volgens de advocate van A.H. pleegde haar cliënt de diefstallen uit geldnood. “Hij is illegaal in het land en had niets”, pleitte meester Suzy Cooleman. “Mijn cliënt zal z’n straf volledig moeten uitzitten en is van plan om naar z’n vrijlating naar Frankrijk te gaan.” Uitspraak op 20 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.