Verdachten dodelijke steekpartij in Torhout voor assisen

De verdachten van de dodelijke steekpartij in de Torhoutse uitgaansbuurt zullen zich voor assisen moeten verantwoorden.De leden van hiphopbende RAW13 werden gisteren doorverwezen. Het proces zal ten vroegste dit najaar beginnen.

Niemand twijfelde er gisteren aan dat de KI de zaak naar assisen zou verwijzen. De KI verwierp het verzoek tot bijkomend onderzoek en besliste dat de verdachten voor een twaalfkoppige assisenjury moeten verschijnen.


De Brugse raadkamer besliste vorige maand nog om twee van de oorspronkelijke zes verdachten buiten vervolging te stellen, omdat ze duidelijk geen aandeel hadden in de raid. Vier verdachten blijven nu nog over: Kevin D., Jacky L., Robin V. en Kevin G. Enkel Jacky L. zit momenteel nog in de cel. De feiten waarvoor ze terecht staan, zijn huiveringwekkend. In de nacht van 15 op 16 juli brak de hel los in de Stationsstraat in Torhout. De hiphopbende RAW13 kwam wraak nemen, omdat een van hun leden een week daarvoor een pak slaag had gekregen. De daders reden hierop met een pick-uptruck naar de straat. Wat volgde, was een bloedbad. Met messen gingen ze de menigte die voor de cafés stond te lijf. Hierbij raakten dj Karim M'Hedhebi en buitenwipper Christophe Decoene zwaargewond. Jeroen Balloey (21) uit Ichtegem stierf ter plaatse.


Kevin G. zou de dodelijke messteek uitgedeeld hebben, Jacky L. verwondde Karim M'Hedhebi en Christophe Decoene. Voorlopig zijn alle verdachten op vrije voeten, behalve Jacky L. omdat hij ook dronken een ongeval veroorzaakte. (BVG)