Veiliger fietspad langs Ter Doeststraat

Het fietspad komt naast de bomen op het mountainbikepad.
Google Street View Het fietspad komt naast de bomen op het mountainbikepad.
Het bestaande mountainbikepad in het talud tussen de Ter Doeststraat en het jaagpad in Lissewege zal voor een gedeelte verhard worden. S

chepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) heeft hier de stedenbouwkundige vergunning voor verleend. Het fietsverkeer tussen Brugge en Lissewege verloopt nu voornamelijk via de Ter Doeststraat, die niet fietsvriendelijk is. De verbinding tussen de Ter Doeststraat en het jaagpad zorgt voor een veiliger en fietsvriendelijk alternatief dat parallel met de Ter Doeststraat loopt. Voor de aanleg van het fietspad wordt het reliëf beperkt gewijzigd zodanig dat een S-vormig fietspad van 2,5 meter breed in betonverharding ingericht wordt. De bestaande gracht wordt hierbij plaatselijk overwelfd. “Het ontwerp vormt een kleine ingreep om de fietsvriendelijkheid van stad Brugge te verbeteren,” zegt Demon.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.