Vechtpartijen en jeugdbendes (voorlopig) verleden tijd aan Brugs station: “Al blijven we uiteraard waakzaam”

De politie hield begin dit jaar extra controles aan het station
Jan Van Maele De politie hield begin dit jaar extra controles aan het station
Sinds begin dit schooljaar is het aantal incidenten met jongeren en jeugdbendes aan het station van Brugge fiks gedaald. Momenteel zijn er geen problemen. Eerder dit jaar waren er nog ernstige problemen en waren er extra controles. “We blijven uiteraard wel waakzaam”, zegt de politie. 

De voorbije twee jaar kwam de Brugse stationsbuurt vaak negatief in het nieuws. Vechtpartijen, pesterijen, jeugdbendes ... Het passeerde allemaal de revue. In maart was er nog extra politiecontrole - ook in burger - toen de situatie uit de hand dreigde te lopen met vechtende jongeren die het station gebruikten als ontmoetingsplaats of decor voor hun pesterijen. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) besloot toen hard op te treden en liet verstaan dergelijk geweld absoluut niet te tolereren. Er kwam ook nauw overleg met de schooldirecties. Vandaag, één maand na de start van het nieuwe schooljaar, lijkt de rust aan het station teruggekeerd. “Momenteel is het er rustig trouwens en is er geen sprake meer van relletjes daar”, bevestigt politiewoordvoerster Lien Depoorter. Al betekent dat niet dat de politie nu plots geen aandacht meer schenkt aan de stationsbuurt. We blijven er uiteraard erg waakzaam”, klinkt het. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    Zeker mag de politie niet nalaten om controles te doen en in te grijpen, anders is het terug van af! Zulke jongeren hebben het genot ervan om dit op sociale media te plaatsen en de buurt onveilig te maken door hun wangedrag en fysiek geweld!

  • Angelo Cabooter

    Van zodra er geen politie bewaking is aan het station, gaat er weer geweldpleging komen. Let op mijn woorden.