Exclusief voor abonnees

Vandaag D-day voor bomenvriend Alain (54)? Bevestigt rechter gedwongen verkoop van ouderlijke woning?

Alain De Coessemaeker in zijn smalle stadstuin. (archieffoto)
Benny Proot Alain De Coessemaeker in zijn smalle stadstuin. (archieffoto)
Het arbeidshof in Brugge beslist vrijdagvoormiddag of bomenknuffelaar Alain De Coessemaeker (54) uit Assebroek zijn ouderlijke woning moet verkopen. Het is een zoveelste episode in een burenruzie die al jarenlang de Vondelstraat verdeelt. Alles begon met vier esdoorns, vier kerselaars, een wilg en een pruimelaar die te laat werden verplant, met torenhoge dwangsommen tot gevolg. Hoe kon het ooit zo ver komen?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Phil Duncan

  Ik denk dat er veel zijn die eerst eens zijn historiek bekijken alvorens te oordelen , hoe lang duurt zijn spelletje al ??? Hoeveel vonnissen zijn er al geweest die hij naast zich heeft neergelegd ?? De buren hebben 200% gelijk en hij 200% ongelijk , zijn eigen schuld . Wetten zijn er voor iedereen en om nageleefd te worden . Eigen schuld .

 • George Verbeek

  Dieven en moordenaars komen in Belgie weg zonder straf, idem voor verkrachters en vluchtmisdrijf serieelplegers. Maar iemand die zijn bomen weigert om te doen krijgt 800.000 euro dwangsommen? En moet zijn huis verkopen? Sorry maar dit is de fout van het gerecht, de dwangsommen zijn echt belachelijk ivm een boom te dicht bij de omheining!

 • miriam vanhoyweghen

  koppig mens die denkt dat de wet niet voor hem telt

 • Odille Maillie

  gewoon afzagen en je hebt geen probleem meer

 • Ingrid De Kerpel

  Ik hoop , duim dat die mens opschorting kan krijgen. Sommige gangsters krijgen het wel, dit is een zaak van ZURE BUREN, ocharme, leef daar naast. Ja, hij had vroeger kunnen ingrijpen en half insnoeien, maar ik versta hem, hij rekende op fair play.