Van Kop Tot Staart opent tweede dierenkliniek

KEUZE GAAT NAAR SINT-MICHIELS: 'MEER PARKEERMOGELIJKHEDEN'

Valentine, Sofie en Inge in de nieuwe dierenartsenpraktijk in de vroegere Delhaize in Sint-Michiels.
Foto Proot Valentine, Sofie en Inge in de nieuwe dierenartsenpraktijk in de vroegere Delhaize in Sint-Michiels.
Van Kop Tot Staart in het Brugse centrum heeft deze week in Sint-Michiels een tweede vestiging geopend. Door het stijgende aantal klanten én de parkeerproblemen in de binnenstad kiest Inge Van de Vannet voor de rand van de stad.

Dierenliefhebbers kennen Inge Van de Vannet nog van het Een-programma Dieren In Nesten met Chris Dusauchoit. Inge was er meer dan tien jaar te zien als dierenarts. Tot drie jaar geleden liep het programma nog op televisie. "Een leuke periode", blikt ze terug. "Ik werd er heel vaak over aangesproken." Maar nu heeft ze andere dingen aan haar hoofd. Sinds 1997 al heeft de Brugse haar eigen praktijk. Eerst in de Artoisstraat, waar ze in het ouderlijke huis op de benedenverdieping haar eerste consultatieruimte had. Zeven jaar geleden verhuisde ze met Van Kop Tot Staart naar de Predikherenstraat, in het centrum van Brugge. Nu is er dus een tweede locatie bijgekomen. De vroegere Delhaize-winkel in de Dorpsstraat in Sint-Michiels maakte plaats voor de tweede vestiging van haar dierenartsenpraktijk. Het duistere gebouw veranderde in een lichtrijke ruimte met twee consultatielokalen, Miauw en Waf, een operatiekwartier, een RX- en echokamer en een winkel met spullen voor honden en katten. Een patio zorgt voor nog meer licht in de zaak. "Ik ben heel blij met het resultaat", zegt Van de Vannet. "We kunnen de consultatieruimtes zelfs nog uitbreiden. Een tweede praktijk was echt nodig. De zaak in de binnenstad draait goed, maar heeft ook nadelen. Er is weinig parkeerruimte en wie wel een plaatsje vindt, moet daar veel voor betalen." Dan is Sint-Michiels een goed alternatief, zeker voor de klanten die van buiten de binnenstad komen. "In de binnenstad trekken we vooral bewoners en toeristen aan. Hier hebben we een blauwe zone voor de deur. Je kan dus twee uur parkeren met de schijf. Er komen ook twee voorbehouden plaatsen bij op het plein aan de kerk. Het is een extra service voor onze klanten."

Steeds meer knaagdieren

Op de nieuwe locatie kan Van Kop Tot Staart een vierde dierenartsin de arm nemen. Er zijn ook drie assistenten. "We behandelen nog het vaakst honden, net iets meer dan katten. Daarnaast zien we ook een toename van de knaagdieren zoals konijnen, cavia's en ratjes. Hoewel die laatste maar twee jaar leven, wordt ons toch vaak gevraagd om zelfs te opereren."


Inge zal zelf twee dagen per week in Sint-Michiels werken. Ook voor de andere dierenartsen is een rotatiesysteem uitgewerkt. Van Kop Tot Staart in Sint-Michiels is geopend van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur. Op zaterdag van 13 tot 17 uur. Raadplegingen zijn enkel op afspraak. Voor spoedgevallen is de zaak 7 op 7 en 24 op 24 bereikbaar.