Vader en zoon staan samen terecht voor in totaal 18 tabaksdiefstallen bij Colruyt

De mannen kwamen voor in de rechtbank van Brugge.
JHM De mannen kwamen voor in de rechtbank van Brugge.
Een 24-jarige Bruggeling hangt een effectieve celstraf van 18 maanden boven het hoofd voor 18 tabaksdiefstallen bij Colruyt. Bij zes feiten zou ook z’n 54-jarige vader betrokken zijn geweest. Hem hangt 12 maanden boven het hoofd.

De feiten speelden zich allemaal in de loop van dit jaar af. N.T. en zijn vader F.T. hadden het telkens gemunt op tabakswaren en sloegen meermaals toe in filialen van Colruyt. De meeste diefstallen vonden plaats in Brugge, maar ook in Blankenberge, Eeklo en Maldegem pleegden vader en zoon feiten. Volgens het parket gebruikten ze telkens dezelfde modus operandi. “De tabak werd eerst in de kar gelegd en daarna in hun jas gestopt wanneer niemand keek”, vertelde de procureur. “Ze deden telkens wel een kleine aankoop om geen argwaan te wekken.” Vader en zoon toonden donderdagmorgen bijzonder weinig schuldinzicht. Ze kennen hun straf op 26 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.