Urbanus duikt opnieuw op in Brugse rechtbank

Zondag zet de rechtbank in Brugge tussen 10 en 17 uur opnieuw de deuren open voor het grote publiek. Net als drie jaar geleden moet Urbanus tijdens één van de vele schijnprocessen weer voor de rechter verschijnen.

Rechter Bert Salembier zal tussen 13.30 en 15 uur moeten oordelen of de komiek zich schuldig maakte aan slagen en verwondingen tegenover zijn partner.


"We hebben sinds zijn vorige optreden een goede band en mochten Urbanus altijd bellen", vertelt advocaat Jan Leysen van de Balie West-Vlaanderen. "De keuze was snel gemaakt. Hij is een aangename komiek die zeer goed kan inspelen op onverwachte situaties tijdens het schijnproces. Urbanus zal de juridische stof voor elke bezoeker wat meer vatbaar maken." Naast de gespeelde processen worden de ganse dag rondleidingen gehouden in het gerechtsgebouw. "Daarbij zullen ook de cellen opengezet worden, want dat intrigeert de mensen blijkbaar", lacht meester Leysen. "De balie verleent ook gratis advies aan geïnteresseerden. Advocaten zullen voor de bezoekers beschikbaar zijn voor info over de verschillende rechtsdomeinen heen."


De opendeurdag van de Balie West-Vlaanderen vindt dit jaar plaats in het kader van de Open Bedrijvendag. "We zien onszelf ook als ondernemers. Cliënten zijn voor ons klanten die moeten tevreden gehouden worden. Vroeger waren mensen blij dat ze naar een advocaat konden. Nu is het omgekeerd. De klant tevreden houden, is tegenwoordig één van onze centrale taken."


(SDVO)