Uitgerukte bomen en weggewaaide daken: stevige storm zorgt voor schade aan de kust

Ruimdiensten van het Vlaams gewest zijn zeker nog tot vanavond bezig het ruimen van zand op de kustbaan.
BBO Ruimdiensten van het Vlaams gewest zijn zeker nog tot vanavond bezig het ruimen van zand op de kustbaan.

Stormweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag aan de kust op verschillende plaatsen voor schade gezorgd. Ook de kusttram ondervond hinder van de stevige wind, maar kan voorlopig wel terug overal rijden.

Onder meer in Oostende had de brandweer de handen vol. Donderdagavond rond 19.30 uur werd het tramverkeer tussen Oostende-Station en Westende-Bad stilgelegd door zandophopingen op het spoor. Ondertussen is het spoor opnieuw vrijgemaakt. "Er is zand geruimd vanaf 3 uur vrijdagochtend", bevestigt Myleen Visser van De Lijn West-Vlaanderen.
Een wind van soms 9 beaufort zorgde elders in de stad ook voor omgewaaide panelen, uitgerukte bomen, stukken loskomend dak, omgevallen verkeerssignalisatie en rondvliegende vuilniszakken. In de Thomas van Loostraat waaide een schoorsteen naar beneden en in de Rozenstraat viel een boom op een auto.

Ook in Bredene is er stromschade. Lezers melden ons dat er bomen zijn omgewaaid.

Op de E40 ter hoogte van Nieuwpoort verloor een truck omstreeks half twee uur een deel van zijn lading. De autosnelweg was er een halfuur lang afgesloten.
Door de storm kwam in Nieuwpoort een hekken op de sporen terecht. In de Albert 1-laan in Nieuwpoort rukte de wind een garagepoort uit een gevel en in de Stuiverwijk in Nieuwpoort viel een boom op een wagen.

In De Haan ondervindt de kusttram vrijdagochtend hinder door een omgewaaide boom. Op beide plaatsen is er wel nog één spoor beschikbaar.

Bij Plopsaland in De Panne waaiden twee stormplaten van de gebouwen van Plopsaqua los en aan het KTA in De Panne was er ook stormschade aan het dak van een bijgebouwtje. Nog in De Panne, in de Veurnestraat aan de ingang van camping Greenpark, waaide een grote boom om. De brandweer zaagde die in stukken. In de Bortierlaan in De Panne waaide dan weer een stuk van een dak naar beneden. Verder was er ook nog stormschade in Eernegem in de Stationsstraat. Daar kwam een zwaar paneel los te zitten. Omstreeks drie uur nam de storm af van kracht.

Ook aan de oostkust vielen enkele gevallen van stormschade te noteren. Zo kwam in Knokke-Heist de reling van een balkon op een geparkeerde wagen terecht.

Aan het casino van Blankenberge waaide het kunstwerk 'Kruipend Kind' van David Cerny naar beneden.

Was er ook bij jouw in de buurt stormschade? Je kan jouw nieuws, foto of video naar onze redactie sturen via de tiplijn 3535:

Surf naar: www.hln.be/3535
Email: 3535@hln.be
SMS naar: 3535

Stormschade in de Veurnestraat in De Panne.
BBO Stormschade in de Veurnestraat in De Panne.
Ook de E40 ter hoogte van Nieuwpoort verloor een truck een deel van zijn oplegger. De autosnelweg werd een half uur afgesloten.
BBO Ook de E40 ter hoogte van Nieuwpoort verloor een truck een deel van zijn oplegger. De autosnelweg werd een half uur afgesloten.
Een omgewaaid hek in Oostende.
3535 Een omgewaaid hek in Oostende.
In de Stuiverwijk in Nieuwpoort viel een boom op een auto.
BBO In de Stuiverwijk in Nieuwpoort viel een boom op een auto.
Stormschade aan een garagepoort in de Albert 1-laan in Nieuwpoort.
BBO Stormschade aan een garagepoort in de Albert 1-laan in Nieuwpoort.
Een stuk dak is weggewaaid in de Bortierlaan in De Panne.
BBO Een stuk dak is weggewaaid in de Bortierlaan in De Panne.
Een omgewaaide boom in Bredene.
Kos Een omgewaaide boom in Bredene.