UIT ETEN. Den Heerd, Brugge

Den Heerd
BBO Den Heerd
Den Heerd verwierf doorheen het 25 jarig bestaan een uitstekende naam. Tot 2012 was het restaurant in Damme te vinden, daarna ruilde chef en zaakvoerder Jo Dezutter zijn stad in voor Brugge. Den Heerd vestigde zich de tuin van het fraaie hotel Montanus in de Nieuwe Gentweg, dat wordt uitgebaat door Dezutters vrouw Kathleen Delva. We reserveren last-minute. Gelukkig is er nog een tafeltje voor twee vrij.

Het interieur is alvast fraai en nog voor we de zaal betreden, krijgen we inkijk in de keuken. Hoewel de zaak met een vijftiental tafels haast vol zit, is het er rustig en gemoedelijk. Het doet je haast vergeten dat je midden in toeristisch Brugge zit. Een etablissement voor een deftig, ouder en vermogender publiek, valt meteen op. Het aperitief, een fijntjes afgewerkte Nordlys-gin tonic met zeekraal, is een voltreffer. De kaart leert dat een menuformule, te kiezen uit drie voor- en hoofdgerechten, vijftig euro kost. Wijn niet inbegrepen. 

Het voorgerecht
BBO Het voorgerecht

We gaan voor gegrilde zeetongreepjes met mosselen, inktvis en champagnemousseline als voorgerecht. Vitello tonnato of carpaccio van kabeljauw waren ook een opties. Als hoofdgerecht nemen we zeebaars op vel met pasta, pesto en gesmolten tomaat. Ierse ribeye, geconfijte aardappel en pepersaus of lende Belgisch witblauw, frietjes en bearnaise had ook gekund - de cuisson zag er nochtans goed uit bij de buren - maar we opteerden voor de minder klassieke zeebaars. Leuk hoe de kelner de juiste wijn helpt kiezen. We opteren voor een glas. Flessen kosten gemiddeld 42 euro én we moeten nog rijden. Intussen krijgen we brood, toast met rouille en gefrituurde bloemkool als amuse-gueule. 

Het hoofdgerecht
BBO Het hoofdgerecht

Daar zijn ze met het voorgerecht. Het beste uit de zee. De gaartijden van de sliptong, mosselen en inktvis zijn perfect. De champagnemousseline smelt binnensmonds. Werkelijk heerlijk, met een assortimentje frisse sla en bieslook als afwerking. De mosselen wat aan de kleine kant, maar de smaak is goed en vers. Het schept verwachtingen voor het hoofdgerecht, al worden die niet volledig ingelost. De zeebaars op vel is nochtans perfect gegaard en de indeling van het bord streling voor het oog. Het pestoroomsausje bij de tagliatelle is echter aan de slappe kant. Afgezien van het optische, bieden de langoustinepoten weinig meerwaarde. Ze hadden misschien beter bij het voorgerecht gepast. Het dessert is een assortimentje fruit van aardbei, framboos, braambes, bosbes met crumble, crème van passievrucht en een mousse van amandel. Best tevreden van, maar geen uitschieter.

Het dessert.
BBO Het dessert.

Nu, we hebben er in elk geval van genoten. De omkadering en bediening waren top. Ook de kwaliteit van het eten lag best hoog. Maar eerlijk? Misschien vind je dezelfde kwaliteit elders in Brugge voor een betere prijs. 

ONZE BEOORDELING: 

• Eten 7.5/10 • Bediening 9/10 • Comfort 9/10

GEGEVENS: 

• Nieuwe Gentweg 76 , 8000 Brugge
• Voor lunch en diner, reserveren via www.denheerd.be
• Gesloten op woensdag en zondag
• 050 35 44 00 

REKENING

• menu x2
• gin-tonic x2
• glas wijn x2 
• fles water
148,50 euro

,
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.