Tweede tafelschuimster steelt trolley van toeristen en gaat nadien op restaurant

Tafelschuimster Maria L. op een terras in Brugge.
FB Horeca Brugge en Ommeland Tafelschuimster Maria L. op een terras in Brugge.
Een 56-jarige tafelschuimster riskeert opnieuw 8 maanden cel, ditmaal voor een diefstal in Brugge. Maria L. ging aan de haal met de trolley van toeristen en ging nadien doodleuk op restaurant. Uiteraard zonder de rekening te betalen.

Maria L. (56) was al langer een bekende bij de Brugse horeca, toen ze op 31 juli een hotel in de stad binnenstapte. Op de camerabeelden was te zien hoe ze kort nadien buiten kwam met een zwarte trolley. De koffer bleek eigendom te zijn van twee Argentijnse toeristen. Lang moest de politie niet zoeken naar de dievegge. Na de diefstal ging ze immers drie glazen wijn drinken in een café. Daarna volgden nog twee wijntjes in een nabijgelegen restaurant. Toen Maria L. de drankjes niet wilde betalen, belde de uitbater de politie op. In de toiletten van de zaak troffen de agenten de gestolen trolley aan. De tafelschuimster had de koffer op het toilet achtergelaten en maakte van de gelegenheid gebruik om de kleren van Argentijnse toeriste aan te trekken. Dinsdagmorgen moest Maria L. zich in de rechtbank verantwoorden voor de diefstal, maar de tafelschuimster weigerde haar proces bij te wonen. Het parket vorderde 8 maanden cel. Uitspraak op 22 oktober.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Parker

  danny janssens: omdat we niet willen eindigen zoals Spanje

 • danny janssens

  als toeristen in zuid europa niet hoeven te betalen aan de hoteleigenaars in zuid europa waarom moet deze dame hier dan betalen voor een maaltijd?

 • Angelo Cabooter

  Wanneer gaan ze de wet veranderen dat tafelschuimerij onder diefstal valt, dan zitten ze veel sneller in de gevangenis. Ik hoop dat ze een lange gevangenisstraf krijgt.

 • Roger Cooks

  En haar direct oppakken en in "het droog" laten steken kwam met haar verleden en "haar kat naar de rechtbank te sturen" bij de onderzoeksrechter zeker weer niet op?

 • ANN LIMBOS

  Opsluiten. Dan kan ze niet meer pikken, noch tafelschuimen.