Twee dagen voor verhuis ziet Myriam (67) gerenoveerde flat langs Brugse reien in rook opgaan

Myriam De Keyser (rechts) moet, samen met de andere bewoners van het flatgebouw, lijdzaam toezien hoe haar appartement wordt vernield.
Jan Van Maele Myriam De Keyser (rechts) moet, samen met de andere bewoners van het flatgebouw, lijdzaam toezien hoe haar appartement wordt vernield.
Langs de Potterierei in Brugge is maandagochtend een appartement in vlammen opgegaan. De 67-jarige eigenares had de flat pas begin dit jaar gekocht en volledig gerenoveerd. Door de rookschade is haar nieuwe woonst plots onbewoonbaar. “Wat is dit een tegenvaller. Woensdag zou ik eindelijk verhuizen”, zucht Myriam De Keyser.

Het waren de toekomstige buren van Myriam die rond 9.30 uur hadden gemerkt dat er iets gaande was. “Mijn vriendin riep dat ze iets verbrand rook. Toen ik in de trappenhal ging kijken, zag ik meteen heel wat rook. Aan de deur van de buren voelde ik ook heel wat warmte. Meteen daarna belde ik de brandweer”, zegt Bjorn Vanovermeire. 

De man besloot om samen met zijn vriendin en baby van zes maanden naar buiten te gaan in afwachting van de hulpdiensten. Bij aankomst van de brandweer was er al een fikse rook in de flat.  De brandweerlieden hadden de situatie gelukkig snel onder controle en konden vermijden dat de drie andere appartementen in het gebouw schade opliepen.

Ik kocht de flat pas begin dit jaar en heb alles gerenoveerd. Van boven tot onder is het appartement gestript

Myriam De Keyser

Nieuwe keuken en badkamer

Op dat moment kon eigenares Myriam De Keyser samen met de andere bewoners vanop straat alleen lijdzaam toezien hoe haar appartement in rook opging. De vrouw was duidelijk aangedaan. “Ik kocht het pas begin dit jaar en heb alles gerenoveerd. Van boven tot onder is het appartement gestript, inclusief een nieuwe keuken en badkamer. Dit is een enorme tegenvaller”, zegt de 67-jarige vrouw. Extra pijnlijk is dat de renovatiewerken net achter de rug waren. “Het plan was om woensdag te verhuizen.”

Huurwoning verlaten vanaf 1 november 

De vrouw woont momenteel in dezelfde straat, op een steenworp van haar nieuwe appartement. Ze was dan ook razendsnel ter plaatse toen ze via haar toekomstige buurman het nieuws van de brand vernam. “Maar ik kon niks doen”, zucht de vrouw. De brandweer verklaarde het appartement onbewoonbaar door de zware rookschade. Myriam, die momenteel in een huurhuis woont, moet zo noodgedwongen haar verhuis annuleren. Waar ze de komende maanden zal wonen, is vooralsnog onduidelijk. Op 1 november moet ze namelijk haar huidige woning verlaten. Een deel van haar meubelen was ook al verhuisd naar haar nieuwe flat. 

De brandweer in de Potterierei. Er komt heel wat rook uit de flat.
Jan Van Maele De brandweer in de Potterierei. Er komt heel wat rook uit de flat.

Accidenteel

Over de oorzaak van de brand bestaat geen duidelijkheid. Vast staat dat een grote stapel tijdschriften en papier vuur vatte, maar hoe dat gebeurde kon niet met zekerheid gezegd worden. “Al is de oorzaak wel zeker accidenteel”, zegt de brandweer.  Tijdens de bluswerken was de Potterierei een tweetal uur plaatselijk afgesloten. Er vielen uiteindelijk geen gewonden bij de brand.

Er komt heel wat rook uit de flat.
Jan Van Maele Er komt heel wat rook uit de flat.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • carine francoys

    Zo erg...dat menske ...en op hoge leeftijd dat nog moeten meemaken...