Transmigrant die veiligheidspersoneel bedreigde met mes, blijft in de cel

De haven van Zeebrugge blijft transmigranten aantrekken.
Benny Proot De haven van Zeebrugge blijft transmigranten aantrekken.
De transmigrant die donderdag enkele veiligheidsagenten met een mes bedreigde in de haven van Zeebrugge, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen beslist.

De security van de haven trof donderdag kort na de middag veertien transmigranten uit Eritrea aan in een trailer. De veiligheidsagenten kamden de ruimte helemaal uit, waarop enkele mensen eerst via het dak probeerden te ontsnappen. Toen dat niet lukte, scheurden de transmigranten het achterste dekzeil open. Eén van hen bedreigde het veiligheidspersoneel door het gat met een breekmes en maakte zwaai- en steekbewegingen in hun richting. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden. Hoewel het nog maar de eerste keer was dat de Eritreeër de haven binnendrong, werd hij toch meteen aangehouden door de onderzoeksrechter. De man was eerder immers ook al in het Brussels in aanraking gekomen met de politie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.