Transmigrant bedreigt veiligheidspersoneel met mes in haven van Zeebrugge

De haven van Zeebrugge vanuit de lucht.
Benny Proot De haven van Zeebrugge vanuit de lucht.
In de haven van Zeebrugge zijn veiligheidsagenten bedreigd door een transmigrant met een mes. 

Kort na de middag trof de security veertien transmigranten van Eritrea aan in een trailer. De trailer werd gecontroleerd, waarop mensen eerst via het dak probeerden te ontsnappen. Toen dat niet lukte, maakten zij een insnede in het achterste dekzeil, en van daaruit werden de veiligheidsagenten door één van de transmigranten met een breekmes bedreigd. De man, die kennelijk ook in de regio Brussel al in aanvaring gekomen was met de politiediensten en zich weerspannig had gedragen, maakte zwaai- en steekbewegingen. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden. Ondanks het feit dat hij nog maar voor de eerste keer in de haven van Zeebrugge werd aangetroffen, werd de agressieve indringer uit Eritrea voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden.

Nog in Zeebrugge werd woensdag een trailer gecontroleerd op het Brittanniadok in de haven en opnieuw werden er tien transmigranten uit Eritrea aangetroffen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.