Transmigrant bedreigt bewakingsagent met mes en riskeert 1 jaar cel

De haven van Zeebrugge.
Benny Proot De haven van Zeebrugge.
Een Libische transmigrant hangt in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van één jaar boven het hoofd. De man bedreigde afgelopen zomer een bewakingsagent met een mes, nadat hij met twee kompanen de haven van Zeebrugge was binnengedrongen.

De feiten speelden zich op 5 augustus vorig jaar af. De bewakingsagent betrapte die dag twee Algerijnen en een Libiër, die de haven van Zeebrugge waren binnengedrongen. Die laatste liet zich niet zomaar staande houden en bedreigde het slachtoffer met een mes. Uiteindelijk kon de politie Moaad A. en z’n twee kompanen inrekenen. Voor hun proces kwamen de mannen woensdagmorgen niet opdagen. Het parket vorderde voor de Libiër één jaar cel. Voor z’n twee kompanen werd 6 maanden gevangenisstraf gevraagd. Ook drie Eritreeërs riskeren die straf voor het binnendringen van de haven. Vier van hun landgenoten werden woensdagmorgen al veroordeeld tot 6 maanden cel en 800 euro boete.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.