Trampolinepark Jumpsquare tijdelijk dicht door slechte toegankelijkheid

Het team van Brugge jumpsquare met uitbater Christophe Tassenon.
Benny Proot Het team van Brugge jumpsquare met uitbater Christophe Tassenon.
Jumpsquare, het grootste trampolinepark van Brugge, moet tijdelijk de deuren sluiten op bevel van de stad en de brandweer. De reden: Jumpsquare is niet toegankelijk genoeg voor personen met een beperkte mobiliteit. 

“De brandweernormen zijn niet gehaald", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Er moeten aanpassingen gebeuren om het brandveiligheidsattest te verkrijgen. En ook aan het decreet rond toegankelijkheid werd niet voldaan.” Het trampolinepark van 3.500 vierkante meter groot in het B-Park in Brugge opende in juni de deuren. Het is een populaire trekpleister voor kinderen. Voorlopig is het niet duidelijk hoe lang het park precies gesloten zal blijven.

“We doen er alles aan om het zo spoedig mogelijk weer te openen”, klinkt het. “Al onze klanten die al een reservatie hebben gemaakt, zullen persoonlijk door ons op de hoogte gebracht worden. We zullen ook samen met hen naar een oplossing zoeken. Verder zullen de geplande lessen en activiteiten hier voorlopig helaas niet kunnen doorgaan.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eva De Stecker

  Om het ook eens vanuit een andere hoek te bekijken: er zijn wel degelijk mensen in een rolstoel die kinderen hebben.

 • siska van houtte

  @jacques deceuninck @ Gunter Verleyen en alle andere ... misschien wil de broer of zus of mama of papa met beperkte mobiliteit ook graag vlot en zonder drempels of andere fratsen binnen geraken? Of moeten zij ook even naar het toilet? En last but not least, je zou er van verschieten welke mogelijkheden ook kinderen of volwassenen met "beperkte mobiliteit" hebben. Maar dan is een basisvoorwaarde inderdaad dat de "attractie" (welke die dan ook moge zijn) toegankelijk is.

 • mike dobbels

  Omdat gehandicapten niet binnen kunnen op een trampolinepark magen de validen er ook niet meer in? Leve Belgie!

 • Jelle Laenen

  Ni meer dan terecht, iemand in nen rolstoel mag ook staan trampoline springen...., Oh, wacht ff

 • kelly Bernaert

  welke zever is me dat nu weer! dus als ik moest een bedrijf hebben met klimmuren moet ik alles voorzien voor mensen met beperkingen???? leg dat eens uit waarom buiten het cafetaria!