Trailer met 39 lijken vertrok wel degelijk uit Zeebrugge

Zeebrugge haven
Benny Proot Zeebrugge haven
De trailer waarin 39 lijken werden gevonden, vertrok wel degelijk uit Zeebrugge. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. Havenbaas Joachim Coens wacht de formele bevestiging nog af alvorens het nieuws te bevestigen. Deze ochtend nog volgt een formele communicatie over het transport. 

Uit verder onderzoek is gebleken dat het transport effectief bij rederij Cobelfret is vertrokken. Dat bevestigt het havenbestuur aan onze redactie. Het is wel weinig waarschijnlijk dat de 39 mensen in de haven van Zeebrugge zelf aan boord klommen. De onbemande trailer was verzegeld en eenmaal een transport in de haven komt, wordt die niet meer gebroken. Omdat de trailer met de 39 lijken aan boord nog verzegeld was, wordt ervan uitgegaan dat de mensen voordien al aan boord klommen. 

Volgens de speurders zou de oplegger, een koelwagen, vanuit de haven van Zeebrugge het Engelse Purfleet zijn binnengekomen. Dat nieuws wordt bevestigd door het havenbestuur aan onze redactie. De container werd woensdagochtend om 00.30 uur aan land gebracht en daar aan een trekker gekoppeld die uit Noord-Ierland kwam. Kort na 1 uur zouden trekker en oplegger de haven hebben verlaten. Dertig minuten later werden de lichamen in de container ontdekt op het industrieterrein Waterglade in Grays en werd de politie verwittigd. Het federaal parket is een onderzoek gestart. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • maurice snelders

    De container vertrok wel degelijk uit Bulgarije..

  • Paul Boutsen

    Wat had je anders gedacht? Criminelen en mensensmokkelaars zoeken steeds de gemakkelijkste weg. En België is nu eenmaal het makkelijkste en vriendelijkste land voor criminelen.