Toppunt van ondankbaarheid: dakloze steelt auto van helpende pastoor en krijgt 3 jaar cel

Illustratiebeeld
Hollandse Hoogte / Julie Hrudova Illustratiebeeld
Een 44-jarige dakloze man uit Brugge heeft drie jaar effectieve celstraf gekregen omdat hij de mensen die hem hielpen op schaamteloze wijze beroofde. 

Frederick H. kan niet meer terecht bij familie, heeft maar af en toe een dak boven zijn hoofd en een knipperlichtrelatie met zijn vriendin. Voor zijn problemen kon hij wel terecht bij de pastoor van Blankenberge die hem af en toe hielp. Op 29 juli vorig jaar klopte hij er weer aan, en toen de pastoor even aan het bellen was ging hij ervandoor met diens sleutels en auto. Hij stal ook diens bankkaart en haalde 1.959 euro af. Ook een 80-jarige man waarbij hij eens de nacht doorbracht werd beroofd van zijn wagen. Een vrouw waarbij hij op Kerstdag een nachtje had versierd beroofde hij dan weer van haar fiets en portefeuille. “Ik vraag me zelf af waarom hij altijd wil optrekken met bejaarden. Volgens mij is hij psychisch niet helemaal in orde”, sprak zijn advocaat. De procureur had het gewoon over een erg ondankbare man en vorderde met drie jaar erg zwaar. De rechter had het zelf over een erg onsympathiek dossier en kende de celstraf ook toe. De man zelf liet zich niet zien kn de rechtbank. De 80-jarige man die hij beroofde moet hij 650 euro schadevergoeding betalen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francois stras

    zet hem 10 jaar vast, dan kan hij eens rustig nadenken en zeker hoe hij het dan nadien met zijn leven gaat aanpakken.

  • Liliane Geldhof

    Het is ongelooflijk dat uitgerekend de brave goede eerlijke mensen de dupe zijn van dergelijke monsters ,stank voor dank zegt men awel merci ,ik ben ook bestolen geweest door mijnex buren ,mijn ganse inrichting en persoonlijke spullen designerkledij en al mijn schoenen ribbedebie en als je dan totaal van de kaart de poltie opbelt wordt je aangesnauwd omdat het zaterdagavond is en ze wel meer te doen hadden ,en werd er extra een poltiewagen naar het verkeerde adres gestuurd