Toekomst MUG-heli oogt weer rooskleuriger: bouwbedrijf investeert jaarlijks 75.000 euro

MUG-heli
Jelle Houwen MUG-heli
De toekomst van de Brugse MUG-heli is opnieuw een stukje veiliger. Bouwgroep Artes uit Zeebrugge besloot het sponsorcontract met drie jaar te verlengen en investeert zo 225.000 euro in de veiligheid van West-Vlaanderen. 

Het bouwbedrijf is al een hele tijd vaste sponsor van de MUG-heli. De bedrijfsnaam ‘Artes’ staat dan ook duidelijk op de staart van de helikopter. Voor het voortbestaan van de helikopter is dergelijke sponsoring van cruciaal belang. De MUG-heli van het AZ Sint-Jan redt jaarlijks heel wat levens maar moet tegelijk elk jaar opnieuw de eindjes aan elkaar proberen te knopen. De komende drie jaar investeert ‘Artes’ jaarlijks 75.000 euro, goed voor een totaalbedrag van 225.000 euro.  Het jaarlijks budget om de helikopter in de lucht te houden wordt geschat op 650.000 euro. Met de interventies door de helikopter worden jaarlijks 30 tot 40 mensenlevens gered. Door de slechte weersomstandigheden van de voorbije dagen kon de geplande voorstelling van het vernieuwde sponsorcontract niet doorgaan, maar dat belette het bedrijf niet om het nieuws trots wereldkundig te maken. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert D'Hondt

  Hoe doen ze dan in Nederland, Duitsland, Oostenrijk? Daar zijn per land meerdere medische helikopters in gebruik. Denk niet dat dat via sponsoring / crowdfunding gebeurd, maar vanuit de overheid.

 • maurice snelders

  De Croo gaat véél liever in Zuid-Afrika ons geld uitstrooien vanaf een groot podium.

 • staf bal

  zeer mooi gebaar

 • SABINE TAVERNIER

  Vind het erg dat MUG-heli in de lucht moet gehouden worden door privé sponsoring, en dat dit niet betaalt wordt door de overheid!! Ze mogen hun subsidies aan allerlei projecten al hun giften aan het buitenland en... hun eigen loon van mij wel eens grondig herzien hoor, dan zullen er meer dan genoeg centen over zijn om deze heli in de lucht te houden!!!

 • serge vansteenkiste

  Erwin de provincie West-Vlaanderen steunt maar mag niet meet geven dan ze nu al doen ze worden op de vingers getikt, de Heli-mug doet ook een groot stuk van Oost-Vlaanderen en deze vertikken het om maar een € te geven, blijkbaar is een mensenleven niets waard ze geven liever geld aan alles en nog wat maar voor iets zinnigs die ons eigen aanbeland is er geen