Tientallen plastic schilfers vallen naast kunstijspiste: “Heel normaal en ze worden elke dag gestofzuigd”

De schilfers zorgen voor een spectaculair zicht.
rv De schilfers zorgen voor een spectaculair zicht.
De kunstijspiste op het Minnewater in Brugge heeft een vervelende bijwerking: na elke schaatspartij vallen er plastic schilfers naast de piste. 

Dat zorgt voor een spectaculair zicht als die schilfers bijeen geveegd worden. “Het is een heel normaal fenomeen en zelfs minder dan bij andere, gelijkaardige pistes in kunstijs”, sust burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “De schilfers worden bovendien telkens netjes gestofzuigd of verwijderd. Er is geen gevaar voor het Minnewater zelf: het plastic valt op de houten wandelweg rondom de piste en dus niet in het water.” Overigens is de eerste week van de kunstijspiste volgens de burgemeester een groot succes geweest.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • thierry bollaert

  Je kunt alles verbloemen als het je uitkomt he, feit is dat er zeker micropladtiek in het water terechtkomt( en zeker bij winddagen) maar daar zwijgen ze over over!!!! Op pladtiek schrapen ten tijden dat het wereldwijd als een groot probleem gezien word, waar blijven de groenen nu????????

 • Hans Demeyer

  Een groot succes? Er komt bijna geen kat. En die micrplastiek schilfers vallen wel degelijk in het water, de planken rondom de piste is van hout met een gleuf tussen ,als je valt ben je proper allemaal plastiek schilfers op je kleding en waar denk je dat die schilfers dan vallen?

 • Pieter smit

  Milieuvriendelijk noemen ze dat dan, alsof dit afgesleten plastic gerecycleerd gaat worden....beter een echte ijsbaan, overdekt en met groene energie gekoeld aangelegd.

 • Greetje Demol

  Niet te geloven dat een wereldstad als Brugge de natuurlijke ijspiste van de Markt omruilt voor e plastieken!! Hopelijk worden nu de zwanen en vogels niet ziek van die schilfers .... wat dan met de ecologische voetafdruk?? Ook de wereldvermaarde ijssculpturen zijn niet meer..... een heerlijk familiegebeuren ..., Wat gebeurt toch in Brugge?

 • Frederik Seurinck

  Een spijtige zaak dat ze ook maar zoiets installeren. Als je thema Wintergloed is dan moet het ook over winter gaan. Ijskoud, rode neus en koude wangen, warme choco of een gluhwein. Breng toch terug een natuurlijke ijspiste in de stad Brugge samen met de ijssclpturen wat van wereldniveau is! Plastiek is ook niet meer van deze tijd ....