Tieners dingen mee naar rol in Ketnet Musical

Hayley Gratton.
© VRT - Nathalie Dolmans Hayley Gratton.
Twee Brugse tieners dingen mee naar een sprekende rol in de nieuwe Ketnet Musical 'Team U.P.'. Hayley Gratton en Ian Kerckaert hebben elk hun talenten en willen die volop uitspelen.

Hayley Gratton (16) haalde de mosterd bij de vorige musicaleditie. "Ik heb toen geen aflevering gemist", zegt ze. "Ik kreeg er goesting van om zelf op een podium te staan." Ook Ian Kerckaert (15) uit Sint-Andries keek vorig jaar naar Ketnet. "De liedjes bleven hangen en de prestaties van de acteurs waren formidabel." De jongeman zit in het Koninklijk Atheneum Brugge-Centrum. Hayley is dan weer verbonden aan de Brugse Academie, waar ze Woordkunst-Drama volgt. "Ik hoop toch te scoren met dansen", zegt ze. "Wat mij speciaal maakt, is dat ik jarenlang kunstschaatsen heb gedaan. Maar ook zingen is wel mijn ding. Mijn groot idool is Selena Gomez. Ze kan alles." Ian Kerckaert is dan weer fan van Karen Damen en James Cooke. En ook de muziek van Sia kan hij wel smaken. "Zelf heb ik zowat alle stijlen leren dansen bij Rose De Leyn. Ook de spagaat is voor mij niet onmogelijk. Ik hoop de jury daar toch mee te overtuigen." De uitzendingen zijn nu al een tijdje bezig. De twee Brugse kandidaten leerden ook al elkaar kennen. "We kunnen het wel met elkaar vinden", zeggen ze. "Dansen, zingen en acteren: we doen het allebei graag en dat schept zeker een band."


De zoektocht naar acteurs voor de Ketnet Musical kan je elke dag volgen om 16.30 en 18.55 uur op Ketnet. In de uitzending van zondag 10 december verneem je wie van de kinderen welke rol zal mogen spelen. (BHT)

Ian Kerckaert.
© VRT - Nathalie Dolmans Ian Kerckaert.