Tafelschuimster wéér voor de rechter: “Het Openbaar Ministerie is verkeerd bezig”

Nadine W. verscheen al talloze keren voor de rechtbank.
Hans Verbeke Nadine W. verscheen al talloze keren voor de rechtbank.
De beruchte tafelschuimster Nadine W. moest zich donderdagochtend opnieuw verantwoorden in de rechtbank van Brugge. Deze keer omdat ze in een Chinees restaurant in Knokke tafelde en achteraf weigerde te betalen.

De feiten dateren van mei dit jaar. Haar advocaat vroeg aan de rechtbank de vrijspraak, omdat zijn cliënte volgens hem schuldonbekwaam is. “Bovendien vind ik dat het Openbaar Ministerie verkeerd bezig is. De strafmaat is torenhoog. Ondertussen heeft ze al 7 of 8 jaar celstraf opgebouwd.” Tijdens de zitting verklaarde haar advocaat dat de zus van de tafelschuimster een uitgebreide brief heeft gestuurd, waarin het moeilijke verleden van de vrouw wordt beschreven. Ook het OCMW van Oostende maakte een brief op waarin ze verklaren dat de vrouw in het verleden psychoses heeft gehad. Al stelden ze meteen duidelijk dat ze geen arts zijn en dus niet kunnen oordelen. De rechter besloot de zaak uit te stellen tot 9 januari. Tegen die tijd moet er een verslag klaar zijn van een dokter die W. zal onderzoeken.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fatima De Clercq

  Ze mag altijd bij mij komen eten, of ze zich achteraf nog goed gaat voelen en de wc pot haar beste vriend wordt laat ik in het midden.

 • peter colson

  Vreten in een restaurant en niet betalen, maar wanneer men haar gratis eten aanbiedt, dan weigert ze het pertinent.

 • Nathalie Clauwaert

  en intussen kan ze gewoon verder doen. Dom België...

 • Paul Andries

  Er zijn erbij die mensen vermoorden en lopen terug vrij rond. En dat vinden jullie hier normaal!!!! Wij leven in een belachelijk land met Rijnders als top in Europa. Echt zotter kan het niet zijn.

 • Eddy van Dorst

  Wanneer gaat het zielig gerecht dat schorremorrie opsluiten.