Studenten ontwikkelen app voor toeristen in Brugge

De studenten ontwikkelden de app.
rv De studenten ontwikkelden de app.
Vier studenten hebben voor de dienst Cultuur van de stad Brugge een gebruiksvriendelijke app voor de internationale bezoeker van de stad Brugge gemaakt. Het doel is om nuttige informatie te verzamelen over toeristen.

Deze applicatie, die de toerist online zal kunnen raadplegen via smartphone, biedt toegang tot de schatkamer aan informatie van Erfgoedbrugge.be, maar ook alle andere bronnen die kunnen gebruikt worden om het Brugs erfgoed beter te leren kennen. Het vernieuwende is dat dat deze applicatie door de stad zal ingezet worden als meetinstrument om te ontdekken welke talen en informatie worden opgevraagd. “Deze info is zeer nuttig voor de musea en het bestuur om niet alleen keuzes te maken wat betreft data-infrastructuur, maar ook om prioriteiten te stellen wat betreft het opschonen en verrijken van de Brugse erfgoeddata”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V).

Ervaring verbeteren

De applicatie zal worden ingezet om twee gebruikerstesten uit te voeren. Een zal plaatsvinden in zaal vijf van het Groeningemuseum en de ander op de Burg. De gebruikerstesten zullen de komende maanden worden uitgevoerd. In het najaar worden de eerste resultaten verwacht. “Voor een stad als Brugge, met meer dan 8 miljoen toeristen op jaarbasis, wordt het hoe langer hoe belangrijker om te weten wie die mensen zijn en hoe hun Brugge-ervaring nog beter kan worden”, zegt Blontrock. “Dit kan ons daarbij helpen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.