Stormloop op eerste Brugse Whoppers

OPVALLEND VEEL TOERISTEN KIEZEN VOOR BURGER KING

Maar ook daar moesten de Whopperfans nog even geduld oefenen.
Benny Proot Maar ook daar moesten de Whopperfans nog even geduld oefenen.
De opening van Burger King op de Markt in Brugge heeft gisteren een kleine stormloop teweeggebracht. De eerste Brugse Whoppers vlogen de deur uit. Opvallend veel toeristen kozen voor het nieuwe hamburgerrestaurant, dat de plaats innam van Quick. "Het is een publiek dat onze restaurants al goed kent", zegt manager Fabian Scheys.

Alleen de structuur van het gebouw In De Klokke uit 1802 is onveranderd gebleven, nadat Quick er eerder dit jaar de deuren had gesloten. Sinds Burger King de fastfoodketen opkocht, heeft het al vier restaurants omgevormd. Brugge heeft de vijfde Burger King, en meteen ook een paradepaardje. "Veel mooiere locaties om een nieuw restaurant te openen, zijn er niet in Vlaanderen", zegt Kevin Derycke, CEO van Burger Brands.

Buiten was het drummen om binnen te geraken.
Benny Proot Buiten was het drummen om binnen te geraken.

182 plaatsen

"We hebben hier 1,2 miljoen euro geïnvesteerd om het gebouw volledig te vernieuwen, van de kelder tot de zolder. Op het gelijkvloers is de keuken een pak groter geworden, omdat we kwaliteitsvolle voeding willen serveren. Hier kunnen de klanten hun bestellingen plaatsen. Op het terras is plaats voor 40 mensen, op de eerste verdieping kunnen er 142 plaatsnemen."

Scholen

Burger King is wereldwijd bekend voor haar Whoppers, de hamburgers die bestaan uit een onder vuur gegrilde rundvleesschijf, een sesambroodje, mayonaise, sla, tomaat, augurken, ketchup en uienringen. Gisteren vlogen de eerste exemplaren alvast de deur uit en verwacht wordt dat ook het openingsweekend erg druk wordt. "We rekenen op een paar duizend klanten per dag", zegt filiaalmanager Fabian Scheys. "Toeristen zijn natuurlijk erg vertrouwd met onze hamburgers. We hebben 15.000 restaurants in 100 landen. We mikken ook wel op jongeren. Brugge telt veel scholen en Burger King scoort goed bij de jeugd."

80 personeelsleden

Behalve een aantal schoonheidsfoutjes verliep de eerste dag gesmeerd, zegt de manager.


"We hebben voordien heel wat tests gedaan met het personeel om scenario's voor te bereiden. Al blijft de opening een spannend moment, want alles kan fout lopen. Met 80 personeelsleden, onder wie 30 studenten, draait dit restaurant op een hoge bezetting. Iedereen kent zijn taak en is daar met een doorgedreven opleiding ook goed op voorbereid.

Open tot 23 uur

De zoektocht naar nieuwe personeelsleden verliep bovendien heel goed. We hebben die mensen uiteindelijk vrij makkelijk gevonden."


Burger King op de Markt in Brugge is elke dag open van 10 tot 23 uur.