Sterrenstoet baant zich weg tussen de shoppers

De Sterrenstoet in Brugge.
BHT De Sterrenstoet in Brugge.
In het centrum van Brugge heeft de Sterrenstoet zaterdagnamiddag voor een beetje vertier gezorgd tussen het shoppen door. Het was een hele namiddag lang bijzonder druk in Brugge.

Veel mensen kwamen er nog snel hun kerstcadeaus kopen, een paar dagen voor kerstavond. Traditiegetrouw trekt in dat laatste weekend voor kerst ook de Sterrenstoet door de straten. Ezels, schapen en boerenpaarden en meer dan honderd figuranten kleuren de stoet. Ze spelen het kerstverhaal na. Het is al een heel lange traditie in Brugge. De zogenaamde ‘busseschudders’ wandelen mee en vragen de voorbijgangers en toeschouwers om een kleine gift. De opbrengst gaat dan telkens naar een goed doel. Ook op zondag is er in de namiddag nog een Sterrenstoet.

De optocht passeerde ook de Markt.
BHT De optocht passeerde ook de Markt.
De busseschudders tijdens de Sterrenstoet.
BHT De busseschudders tijdens de Sterrenstoet.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.