Sterrenchefs tekenen guldenboek

Topchef Geert Van Hecke ondertekent het guldenboek. Collega's Karen Keygnaert, Alex Hanbuckers en Dominique Persoone en schepen Hilde Decleer kijken toe.
Foto Proot Topchef Geert Van Hecke ondertekent het guldenboek. Collega's Karen Keygnaert, Alex Hanbuckers en Dominique Persoone en schepen Hilde Decleer kijken toe.
De stad Brugge heeft zijn sterrenchefs in het stadhuis ontvangen om hen een krabbel te laten zetten in het guldenboek. Die eer is meestal alleen weggelegd voor koninklijk bezoek en andere prominente gasten uit binnen- en buitenland.

Vijf chefs plaatsten al hun handtekening: Geert Van Hecke (De Karmeliet), Filip Claeys (De Jonkman), Alex Hanbuckers (Auberge de Herborist), Karen Keygnaert (A'Qi) en topchocolatier Dominique Persoone. Straks komen daar nog de handtekeningen bij van Philippe Serruys (Den Gouden Harynck) en Henk Van Oudenhove (Sans Cravate). Samen vertegenwoordigen ze negen Michelinsterren. "Met deze ontvangst in het stadhuis willen we onze chefs laten weten dat we hen bijzonder appreciëren", zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a). "Ze zetten onze stad in hun discipline op de wereldkaart en zijn zo echte ambassadeurs." Dominique Persoone apprecieert het gebaar. "Het doet plezier dat we gewaardeerd worden door de stad. Eten is cultuur en wordt hier ook naar waarde geschat." De chefs kregen een witte vulpen van de stad en een boek over 'Heksen in Brugge' cadeau. (BHT)