Stal mantelzorgster geld en gouden horloge van vrouw (69) die in coma lag?

De rechtbank in Brugge.
JHM De rechtbank in Brugge.
Een 56-jarige vrouw uit Brugge hangt een celstraf van 12 maanden boven het hoofd voor het bestelen van een vrouw die in coma lag. Carine D. werkte als mantelzorgster voor het 69-jarige slachtoffer, maar ontkent het grootste deel van de diefstallen.

Het 69-jarige slachtoffer uit Assebroek was hulpbehoevend en kreeg daarom twee mantelzorgers toegekend. De man en vrouw kregen elk een huissleutel, zodat ze altijd in de woning van C.C. zouden binnen kunnen. Op 6 juli vorig jaar liep het mis. C. kwam ten val en belandde in een coma. Ze zou uiteindelijk op 23 juli overlijden. Vier dagen na de opname zag de stiefzoon van het slachtoffer de bromfiets van Carine D. (56) uit Brugge voor haar woning staan. “Hij belde aan en beklaagde deed open”, vertelde de procureur maandagmorgen in de Brugse rechtbank. “Bij een rondgang in het huis stelden de kinderen en stiefkinderen van het slachtoffer vast dat een enveloppe met 500 euro cash geld, een gouden horloge en een bankkaart verdwenen waren.” 

Met de bankkaart werd op 7 juli 800 euro afgehaald in een ING-bankkantoor. Carine D. ontkende aanvankelijk dat zij achter de geldafhaling zat. “Na confrontatie met de beelden gaf ze toe dat ze in het bankkantoor was, maar enkel om eigen bankverrichtingen te doen. Volgens ons is dat een grote leugen.” Het openbaar ministerie vorderde 12 maanden cel voor de mantelzorgster. Die gaf maandagmorgen toe dat ze de bankkaart van het slachtoffer stal. “Maar voor de andere diefstallen vragen we de vrijspraak”, pleitte haar advocaat. “Nergens is bewezen dat mijn cliënte die spullen wegmaakte. De nabestaanden hadden op die manier evengoed kunnen zeggen dat de sleutels van een rode Ferrari weg waren.” Uitspraak op 21 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.