Stadsfestival Moods! gaat van start: “Verhoging van de subsidies zou welkom zijn”

De Burg ziet er vaak sprookjesachtig uit.
Tom Leentjes De Burg ziet er vaak sprookjesachtig uit.
Het zijn de Gentse Feesten niet, maar het Brugse stadsfestival Moods! doet er qua sfeer wel een beetje aan denken. Vrijdag start Moods! met gratis optredens van The Proclaimers en The Antler King op de Burg. “Volgend jaar willen we weer concerten programmeren op het binnenplein van Gruuthuse", zegt Patrick Keersebilck van het organiserende Cactus Music.

Tussen 26 juli en 8 augustus geeft Moods! de historische binnenstad van Brugge mee kleur met een bruisende en gratis concertreeks op de Burg en vier intieme concertavonden op het sfeervolle binnenplein van het Belfort. Op vrijdag 26 juli bijten The Proclaimers en The Antler King op de Burg de spits af. De dag erop maken Ertebrekers en Uberdope het mooie weer tegen het decor van het statige stadhuis. “Ik denk dat we een programma serveren dat artistiek gezien mag worden", zegt Patrick Keersebilck van Cactus Music. De organiserende vzw heeft er nog maar pas een uitverkocht Cactusfestival op zitten. “De zomer is mega druk voor ons. Moods! valt qua organisatie nog mee, maar met Benenwerk, de afsluiter, hebben we eigenlijk nog een festival op zich te organiseren.”

Bruggelingen noemen Moods! graag en met enige zin voor overdrijven de ‘Brugse Feesten’, als verwijzing naar de Gentse Feesten. “Qua sfeer doet het er wel een beetje aan denken", vindt Keersebilck. “Maar daar houdt de vergelijking eigenlijk al op. Wij mikken over de verschillende dagen heen op 25.000 bezoekers. Dat is maar klein bier in vergelijking met Gent. De zomerse optredens in Brugge zijn leuk en geschikt voor een breed publiek, maar niet zo groots opgezet als in Gent.”

Subsidies

Ondanks die drukke concertavonden toonde Horeca Brugge zich onlangs nog scherp voor de Brugse activiteitenkalender. Volgens de belangenvereniging is er ’s avonds te weinig te doen tijdens de Brugse zomer. “Ik aanvaard die kritiek", zegt Patrick Keersebilck. “De horeca kijkt daar misschien anders tegenaan dan wij. Ik vind dat Brugge wél veel te bieden heeft tijdens de zomer. Als je de kalender van nu vergelijkt met die van vroeger, dan is dat al dag en nacht verschil. Er is bijna dagelijks iets te doen. Ik vind ook niet dat er veel aan de formule van Moods! gewijzigd moet worden. We zaten samen met het nieuwe stadsbestuur en zitten wat dat betreft op één lijn. Maar net als andere organisaties hebben we de stad om een verhoging van de subsidie gevraagd, omdat het bedrag al zeven jaar niet aangepast is. En we willen de kwaliteit graag hoog houden.”

Dit jaar vinden de betaalconcerten nog plaats op het binnenplein van de Halletoren. Volgend jaar wil de organisatie uitwijken naar Gruuthuse. “Het heeft iets speciaals", vindt Keersebilck. “We waren er vroeger al te gast en dat gaf een kick. Bij slecht weer willen we in de toekomst ook weer kunnen uitwijken naar de Stadsschouwburg. Dat is al een paar jaar niet meer mogelijk.”

Tickets, info en de volledige kalender van Moods! vind je op www.moodsbrugge.be.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean-paul cannaert

    Beste, wellicht hebt u de uitneembare zomerkalender 2019 over het hoofd gezien die elke bewoner van de Stad Brugge ontvangen heeft!